Stare teme
By Faul u napadu
SinisaBL napisao:
Pink Panther napisao:
Faul u napadu napisao:
Znam da su u rodu,ali nisam siguran da su istovremeno bili u ekipi...Mislim da je Pop 11 godina stariji....ali moguće.
igrali su zajedno 1987-1992,nakon prvog PH ari je otišao u grčku,a pop stariji u zagrebačk benston,riječ je o ljetu 1992.
A Benston je Novi Zagreb u kojem su završavali Čutura, Alanović, Anzulović i mnogi, zapravo, Anzulović je odatle došao u Cibonu.
Pink Panther napisao: toni kukoč i šjor božo maljković su rekli da niti jedan klub nikad nije namučio galacticose kao ta generacija crvene zvezde u sezoni 89/90,mokine bebe sa run and gun košarkom,ni barcelona,ni partizan,ni cibona,ni aris...
Jeste, bili su moćni, igrali su jako specifičnu košarku, a kada se uzmu u obzir godine Jugoplastike, mislim da su imali stabilnijeg trenera, dobili bi ih.
Benston nije Novi Zagreb već Dubrava ;) ....Novi Zagreb je današnji Zagreb....i nije Čutura završio ni u NZ ni u Benstonu...već u Splitu....Alanović je prvo igrao za Zagreb pa tek onda otišao u Cibonu i kasnije druge klubove....nikad se kasnije nije vračao u neki zgb klub.
By SinisaBL
Faul u napadu napisao: Benston nije Novi Zagreb već Dubrava ;) ....Novi Zagreb je današnji Zagreb....i nije Čutura završio ni u NZ ni u Benstonu...već u Splitu....Alanović je prvo igrao za Zagreb pa tek onda otišao u Cibonu i kasnije druge klubove....nikad se kasnije nije vračao u neki zgb klub.
Da, ovi su bili Adeko Novi Zagreb. Mislio sam na Anzulovića koji je odlazio i vraćao se. Ja sam siguran da je Čutura proveo jednu sezonu ili polusezonu u Novom Zagrebu. Tada sam u blokčić zapisivao sve rezultate Zvezde, rostere protivnika, statistike... Aco Petrović je bio trener Novog Zagreba u toj sezoni. Sezona nakon što se penzionisao kao igrač, otprilike 90/91. Zanimljivo je da je tu sezonu Goran Grbović presjedio jer mu Partizan nije dao ispisnicu.
By Faul u napadu
SinisaBL napisao:
Faul u napadu napisao: Benston nije Novi Zagreb već Dubrava ;) ....Novi Zagreb je današnji Zagreb....i nije Čutura završio ni u NZ ni u Benstonu...već u Splitu....Alanović je prvo igrao za Zagreb pa tek onda otišao u Cibonu i kasnije druge klubove....nikad se kasnije nije vračao u neki zgb klub.
Da, ovi su bili Adeko Novi Zagreb. Mislio sam na Anzulovića koji je odlazio i vraćao se. Ja sam siguran da je Čutura proveo jednu sezonu ili polusezonu u Novom Zagrebu. Tada sam u blokčić zapisivao sve rezultate Zvezde, rostere protivnika, statistike... Aco Petrović je bio trener Novog Zagreba u toj sezoni. Sezona nakon što se penzionisao kao igrač, otprilike 90/91. Zanimljivo je da je tu sezonu Goran Grbović presjedio jer mu Partizan nije dao ispisnicu.

Sad si mi dao misliti :D ...iako je Novi Zagreb moj matični klub,a Dečec (nadimak Čuture) moj dobar poznanik s kojim sam do prije par godina igrao veteransku košarku.Je,u Zagrebu je igralo dosta igrača koji su prije Zagreba igrali u jačim klubovima (A.Petrović,Ušić,Petranović,Poljak,Žurić,B.Vukičević...) ili koji su u Zagrebu počeli igrati ozbiljniju košarku (Alanović npr.)...ali ubi me ako se sad mogu sjetiti da li je i Čutura igrao za Zagreb???Budem ga nazvao i pitao :D
By SinisaBL
moja memorija teško može da omane. :) zovi ga i pitaj. e sad, da li je odigrao samo par utakmica čekajući ponudu iz inostranstva, to ne znam, zapravo, vjerovatno je tako i bilo, ali je igrao nakon rastanka sa cibonom 100%.
By Faul u napadu
SinisaBL napisao:moja memorija teško može da omane. :) zovi ga i pitaj. e sad, da li je odigrao samo par utakmica čekajući ponudu iz inostranstva, to ne znam, zapravo, vjerovatno je tako i bilo, ali je igrao nakon rastanka sa cibonom 100%.
Nije igrao :D ....igrao samo za 3 kluba...Industromontaža,Cibona i Split.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Zoran_%C4%8Cutura
Poslednja izmena od Faul u napadu u Sub Sep 20, 2014 8:54 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By SinisaBL
ma kakva wikipedija, to je trećerazredni izvor. samo arhiv iz tog perioda i lično svjedočenje. mada je i ovo drugo maglovito.
By Faul u napadu
SinisaBL napisao:ma kakva wikipedija, to je trećerazredni izvor. samo arhiv iz tog perioda i lično svjedočenje. mada je i ovo drugo maglovito.
Evo ako si u pravu (a nisi) imaš plaćenu dostavu ćevapa i pive iz Zagreba :D ...a ako nađem jednu sliku od prije 7-8 godina kada smo zajedno igrali na veteranskon SP na Novom Zelandu pošaljem ti da vidiš s kakvim prstom je Čutura igrao košarku.Tako razjebani mali prst ne znam sad koje ruke kao posljedica ozlijede zarađene dok je igrao za Split nikad nisam vidio.A vidio sam svašta.Tek prije par godina ga je operirao pa sad izgleda skoro pa normalno :D
By Faul u napadu
Faul u napadu napisao:
SinisaBL napisao:ma kakva wikipedija, to je trećerazredni izvor. samo arhiv iz tog perioda i lično svjedočenje. mada je i ovo drugo maglovito.
Evo ako si u pravu (a nisi) imaš plaćenu dostavu ćevapa i pive iz Zagreba :D ...a ako nađem jednu sliku od prije 7-8 godina kada smo zajedno igrali na veteranskon SP na Novom Zelandu pošaljem ti da vidiš s kakvim prstom je Čutura igrao košarku.Tako razjebani mali prst ne znam sad koje ruke kao posljedica ozlijede zarađene dok je igrao za Split nikad nisam vidio.A vidio sam svašta.Tek prije par godina ga je operirao pa sad izgleda skoro pa normalno :D
Slika

Zoran Čutura i njegov mali prst nekada :D

Oprostite na off topicu,ali kad me čovjek pitao :)
By SinisaBL
Ispašće da sam mega geek, ali hajde da se poslužim izvorima:
Revija Koš, broj 25, 29. maj 1991. Naslovna strana Kukoč u dresu Benetona. :) Na strani 12. tekst Damira Jiraseka pod naslovom “Rodilo se rivalstvo”—tekst se bavi odnosom Cibone i Oveko Zagreba.
U najkraćem, Cibona je nakupila gomilu igrača na svim pozicijam, pominje se dolazak Zdovca i Sobina iz Splita, i Čutura frustriran napušta Cibonu i potpisuje četvorogodišnji ugovor za Oveko Zagreb. Božo Milićević pominje da će ga tuži sudu I tražiti odštetu.
U broju 28 ili 29, nisam siguran pošto mi fali naslovna, vjerovatno septembar 91., pregled dešavanju u košarci i kratki anterfile o Oveko Zagrebu gdje se kaže da je Čutura njihov igrač, te da su otpočeli pripreme. Doduše ne pominje se spor sa Cibonom.
Čutura je te godine zaista bio licenciran za Oveko i tu se moji izvori gase.

E sad, ovdje imamo kvaku, jer najavljivana Yuba liga iako nekoliko puta prolongirana nikada nije zaživjela. Šta se desilo sa Čuturom u skraćenoj hrvatskoj ligi—nemam pojma.
U evro kupovima na početku 91/92 Cibone se ne pominje Čutura. Ako nađem još koji broj iz ovog perioda, javim, ali mislim da bi ti mogao do Čuture ili zagrebačkog arhiva.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 42

Види га Ске :) Дакле идемо на Барсу,па евентуално[…]