surda napisao:Pink Panther napisao:surda napisao:Zna li ko kakvo je stanje sa Laboral? Ima li naznake da su zavrsili sa Ryan Gomes-om?
Vec sad imaju sasvim pristojnu ekipu, brine me kako cemo proci s njima ako dovedu jos koga. Nekako sam se nadao da ce ove godine imati slabiji roster i od prosle godine 
Ja mislim da Fener nece nikog ni dovoditi. Imaju dosta igraca u rosteru i veliki broj polivalentnih igraca. Kakve su sanse da Vesely cuva 5ice? Nisam ga gledao u NBA, prije to i nije bas najsrecnije izgledalo...
lani je na eurobasketu igrao 4/5 većinom, čak dosta 5, i mene ugodno iznenadio.ojačao je u nba i prešao na visoke pozicije.
pošto je trend u europi da se barem 20 minuta igra sa atletskim lakšim PnR specijalcem na petici, siguran sam da će biti veliko pojačanje za fener.
erden i savaš su tu prije svega jer za tursko prvenstvo ionako trebaju domaće igrače.
žorić mi je tu najveći upitnik, tojest minus bolje reći. nemogu vjerovati da mu je žoc povjerio to mjesto i ulogu
svaka čast na energiji,ali znanje, čitanje igre, mentalitet...sve je to diskutabilno za taj nivo košarke. pa čovjek je bio ultrasmiješan na SP.
Aham, a trebalo bi da Obradovic zna sta radi. Za evropske uslove ima skoro pa neogranicena sredstva. Ako misli da mu treba neka bolja cista 5ica od Zorica sigurno ce dovesti. On ove godine mora barem do f4 stici.
ako ne ode i ove godine,nešto u tom feneru smrdi.
počelo je sa tanjevićem,pa spahija, pa pianigianni, a žoc, svi su imali otvorene ruke i budžete.
boša je odabrao krivu koncepciju,oslanjao se na veterane poput jahovića i giričeka koji je uz krstića bio prva euro bomba koja se vratila iz nba. obojica su propustili više utakmica nego što su odigrali u dvije sezone. uz to, promašene kupovine i gradnja tima oko marquesa greena i devina smitha, davanje prednosti savašu u odnosu na ašika- ukupno je mal toga valjalo. pa ulazni transfer dva slovenca vidmara i preldžića iz geoplin slovana. za kraj je doveo ukića iz nba.boša jadan uz borbu sa bolesti nije pretjerano dobro to izveo.
spahija je na kraju imao najbolje rezultate,ali nije otišao na final four eurolige i tu je popušio. on se pak poveo za svojom menadžerskom agencijom XL. razumijem da ga je tamo dočekao ukić, čak razumijem i dovođenje tomasa koji je odigrao sjajnu sezonu u ciboni gdje je bio jedan od vodećih igrača eurolige, bogdanović također,ali čovjek je doveo KAYU PEKERA kao jedinog centra jer ima istog agenta kao i on ( bobo jablan i danko drakulić) kako bi se šerale provizije. imao je peh sa ozlijedama dva udarna igrača kinseya i tomasa,ali svejedno sa pekerom i savašom euroligu nebi osvojio što god on danas pričao.
piaginanni se proveo kako se proveo, dokazao je da je nula od trenera. skupa pojačanja kao bo, sato, andersen i batiste. trojica posljednjih u sunovratu karijera , bez motiva ili energije, koncepcija promašena gdje je bo bez tranicije mrtav igrač jer pored njega žive preldžić koji je bez lopte neiskoristiv, bojana je od najmoćnijeg košgetera eurolige pretvorio u igrača koji čoškari, ostao je bez centara, ostao je bez trofeja, ostao je bez posla.
željko me razočarao lani. previše je tu ace raškovića. čudna pojačanja, čak bih rekao i čudna koncepcija. bez pravog playa i centra, puno previše igrača koji ne funkcioniraju od lopte. nema opravdanja ako ne osvoji euroligu ove sezone, dobio je sva sredstva na raspolaganje. koliko god mi se njegova ekipa čini čudno selekcioniranom, riječ je o najboljem treneru u povijesti i nitko od nas nema pravo sumnjati dok ne padnu zavijese na ovu sezonu,on najbolje zna što radi.