Stare teme
By kosta76
Ranije je bilo. Znam da sam Vardu gledao kada je imao 14....Ako mu nisu falsifikovali krstenicu jer je tada imao 210 cm... :lol: :lol: :lol: Moras da drzis mladje kategorije jer se nikada ne zna da li ce se pojaviti ekipa sa3 igraca koji imaju zahtevani kvalitet pa uvesti zajedno u prvi tim. Retko se desava ali nije iskljuceno. I drugi imaju 1 do 2 igraca za prvi tim ali igraju nizi rang takmicenja i nemaju rezultatski imperativ . Udarne igle Mega Vizure su raspona godista od 1992 pa do 1995. Krstic i Dangubic 1993 , Micic 1994....Ima ih 1992 godista....i nekoliko veterana. Fora je sto nisu svi prosli Meginu skolu. Dosta njih je igralo u FMP-u i na drugim stranama... ali su zahvaljujuci menadzeru sada svi u Megi....Nijedna skola kosarke ne moze vise od dva do tri talenta da izbaci po generaciji. Ne ispadne ni od svakog talenta vrhunski igrac. Neko se povredi, neko pogubi, jedan uspe...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ma sve to stoji Kole, ali kako bas niko? Ajde da smo izbacili bar jednog igraca... Eto setio si se Varde i svaka ti cast na tome, ali secas li se pre koliko je to godina bilo?

Mislim da ne kapiras sta zelim da kazem, nase mladje kategorije uopste ne prave igrace koji su sposobni da igraju za prvi tim.

Evo da pogledamo sadasnji juniorski tim. Imamo centra od jedva 2metra, znaci taj ne moze ni u ludilu nikad da zaigra za nas, ali dobro, nije problem, neko mora i samo da odradjuje posao. Ista je prica i sa cetvorakama, ali opet ajde da kazes, visokih igraca i nema toliko na raspolaganju da su dobri pa smo pokupili neke samo da odrade posao. Medjutim, sad dolazimo do spoljne linije u kojoj u principu forsiramo prangijase koji nisu u stanju da igraju ozbiljnu odbranu. Kako to objasniti? Kako je moguce da u celoj ekipi nemas bar jednog igraca koji moze u perspektivi da popuni neko mesto u prvom timu u slucaju potrebe i to da skoro svima glavni problem budu fizikalije na kojima Dule vec godinama insitira, a Dule je u klubu vec vise od 10 godina... To je ono sto meni nije jasno, ako znas da Dule insistira na odbrani i atleticizmu onda je logicnije da takve igrace juris, pa ok, nece svako postati igrac, nece mozda niko od njih postati igrac, ali znas da ce takvog igraca Dule mozda i hteti... Od ovih sada koji igraju, ja ne vidim koga bi Dule zaista zeleo, osim da mu pruzi priliku u krajnjoj nuzdi (citaj besparici).
By kosta76
Nema para. FMP ima svoju dvoranu(izgradila fabrika dok je bila drzavna...posle privatizovano od strane direktora?). Ne igra ista takmicenja kao i mi. Imaju internat za tu decu, placaju im skolu. Prvi tim bio prvi ili zadnji, niko se nece potresti. Secam se da su jedno vreme uzimali sve talentovano iz Srbije sto zna da stavi potpis na ugovor a da ne napise znak X. Pricam za situaciju do skora a ne za najnovija desavanja. Pokazalo se da su lako osvajali juniorske evrolige jer u tom uzrastu imaju posla sa stranim ekipama koje isto ulazu kao i oni. U mladjim selekcijama se nezasipaju klinci milionima. Partizan nema za plate prvom timu, a klinci verovatno sem klope, dobrih patika, ponosa sto vrsnjacima mogu da pokazu za koga igraju, nemaju puno toga. O nekom vecem skautingu i ranom dovodjenju nema ni govora. Jako je tesko dovesti klinca od 13 ili 14 godina, odvojiti ga od roditelja. Tu se cela porodica seli ili on ne dolazi. Pitanje je koliko prvotimaca duguje za kirije.
KKP-u treba trenazna hala, neki internat sa menzom... kao centar Teleoptik, mada moze i skromnije.
Megi je sve krenulo cim je Misko preuzeo primat i izgradili sportski kompleks. Opet, kada dodje do prvog tima, zadnji stepen proizvodje, i kod njih se svede na dva igraca po generaciji( pricam o talentima). Prvi tim je sastavljen od 6 ili 7 razlicitih godista
P.S....Shvatam sta hoces da kazes. Ti mislis da bi juniorski tim trebao da izbacuje igrace profila koji trebaju Duletu. Nesto poput omladinskog pogona Barse u fudbalu. Njihove mladje selekcije igraju isti sistem kao i prvi tim i strucnjaci kazu da najbolji iz mladog tima ne osete prelaz u prvi tim..Nije brate moguce u ovoj nasoj situaciji
By kosta76
Tosa napisao:Pozdrav braco grobari!!!
Bog ti pomogao i tiketi ti prolazili!
Korisnikov avatar
By Joomla10
strelac napisao:
Tosa napisao:Pozdrav braco grobari!!!
Dobro dosao.

Za taj fiks je mala kvota :lol:
Desi Toso legendo :lol: !
  • 1
  • 1405