Stare teme
By Faul u napadu
Jomer napisao:drago mi je sto si poceo da pises ovde ;) :D , jedva cekam tvoje komentare, iskustvo koje imas u kosarci je neprocenjivo :) ;) :clap:
Ha,ha....nakon višegodišnjih ciničnih komentara na račun hrvatske košarke bit će mi dosta teško početi normalno pisati :D ...pa i cijeli forum s kojeg dolazim je zapravo teška zajebancija na račun kako hrvatskih klubova i igrača,tako i reprezentacije....savez mi se više ni ne spominje jer me odmah uhvate probavni problemi....kako i ne bi kad se npr.nakon što se zadnjih dana hrvatskim medijskim prostorom pronio glas kako Toni Kukoč nema ništa protiv glumiti Saleta Đorđevića pa nakon što su mediji odaslali poruku savezu (čitaj: Danku Radiću) da što hitnije treba reagirati kako bi,kao i vi,na mjesto izbornika/trenera stavili bivšeg košarkaškog velikana,ova "ne znam uopće kako da ga više zovem" sirovina je odgovorila...."Toni Kukoč je ozbiljan čovjek,zna se kome se treba javiti ukoliko je stvarno zainteresiran preuzeti reprezentaciju" :oops:
Korisnikov avatar
By rudonja
Necu ulaziti u pitanje epskog uspeha srpske kosarke, vec cu se skoncentrisati iskljucivo na globalno stanje stvari i necu puno daviti. Prvo, morao bih da kazem da smo gledali jos jedno prvenstvo na kome smo se suocili sa neverovatnom podelom na dobre i lose ekipe. Kapiram da ce neki tvrditi da je SP slabije od EP, ali ja to necu reci. Nisam bio u Spaniji, ali ne zivim u iluziji da je ovo prvenstvo prstalo od popularnosti u zemlji i inostranstvu. Engleska verzija spanske Marke nije izvestavala o njihovom porazu uopste (doduse spanska jeste itekako). U Americi, klasika, finale se prenosi na ESPN2. Kod nas je na delu bilo klasicno pomodarstvo, svi pricaju o basketu proteklih 5 dana, a za dve nedelje ce sve biti po starom. Vujosevic, Covic, sponzori, Tegi, Andjus, Misko Raznatovic. Obecanja ce ostati obecanja, nastavicemo da grcamo u dugovima i da igramo amaterski basket. Evo cak u BG krece full scale amaterska MLBB liga sa dve konferencije. Moramo se suociti sa cinjeniom da ce basket uvek biti sport br. 2 ili 3 ovde. Tuzno, ali istinito. Zao mi je sto na nasem sajtu nije oboren rekord u posetama od zimus sto dovoljno govori o nasem narodu i nasoj podeljenosti (27. januara je bio veciti derbi).

FIBA je trula organizacija u odnosu na koju je FIVB Pentagon. Nema napretka ili ako postoji on je tako mizeran da je to tuzno. Kosarka je zrela za sledece promene: Na OI slati samo mlade reprezentacije, svetsko prvenstvo organizovati svake 4 godine, ali ne u godini u kojoj se organizuje SP u fudbalu. Nema kosarka marketinske sanse, a i TV se svake godine istrose za fudbalska teve prava. One price o 170 zemalja su price za malu decu, jer su to uglavnom strimovi ili multinacionalne mreze, a gledanost je jako upitna. Nisam proucavao da li se hashtag FIBA basketball bio uopste trendingovao na tviteru sinoc. Evropsko prvenstvo je trulo i dosadno. Tragicna naturalizacija, poluprazne hale, i mozda desetak vrhunskih utamica na turniru. Srbija je pokazala Evropi da se moze igrati i bez stranaca. Mozda bi trebalo kopirati fudbal (mada cujem da ce se to i raditi), a to je da se krene u kvalifikacije za naredna prvenstva i da se prekine sa A i B divizijama.

U smislu biznisa, pitanje je da li je NBA zainteresovana za reprezentativnu kosarku. Sada imaju novog komesara i videcemo kakvi su njihovi planovi. Siguran sam da su oni mnogo sposobniji da se bave ovim od FIBA-e.
Korisnikov avatar
By Grobar1971
rudonja napisao:Necu ulaziti u pitanje epskog uspeha srpske kosarke, vec cu se skoncentrisati iskljucivo na globalno stanje stvari i necu puno daviti. Prvo, morao bih da kazem da smo gledali jos jedno prvenstvo na kome smo se suocili sa neverovatnom podelom na dobre i lose ekipe. Kapiram da ce neki tvrditi da je SP slabije od EP, ali ja to necu reci. Nisam bio u Spaniji, ali ne zivim u iluziji da je ovo prvenstvo prstalo od popularnosti u zemlji i inostranstvu. Engleska verzija spanske Marke nije izvestavala o njihovom porazu uopste (doduse spanska jeste itekako). U Americi, klasika, finale se prenosi na ESPN2. Kod nas je na delu bilo klasicno pomodarstvo, svi pricaju o basketu proteklih 5 dana, a za dve nedelje ce sve biti po starom. Vujosevic, Covic, sponzori, Tegi, Andjus, Misko Raznatovic. Obecanja ce ostati obecanja, nastavicemo da grcamo u dugovima i da igramo amaterski basket. Evo cak u BG krece full scale amaterska MLBB liga sa dve konferencije. Moramo se suociti sa cinjeniom da ce basket uvek biti sport br. 2 ili 3 ovde. Tuzno, ali istinito. Zao mi je sto na nasem sajtu nije oboren rekord u posetama od zimus sto dovoljno govori o nasem narodu i nasoj podeljenosti (27. januara je bio veciti derbi).

FIBA je trula organizacija u odnosu na koju je FIVB Pentagon. Nema napretka ili ako postoji on je tako mizeran da je to tuzno. Kosarka je zrela za sledece promene: Na OI slati samo mlade reprezentacije, svetsko prvenstvo organizovati svake 4 godine, ali ne u godini u kojoj se organizuje SP u fudbalu. Nema kosarka marketinske sanse, a i TV se svake godine istrose za fudbalska teve prava. One price o 170 zemalja su price za malu decu, jer su to uglavnom strimovi ili multinacionalne mreze, a gledanost je jako upitna. Nisam proucavao da li se hashtag FIBA basketball bio uopste trendingovao na tviteru sinoc. Evropsko prvenstvo je trulo i dosadno. Tragicna naturalizacija, poluprazne hale, i mozda desetak vrhunskih utamica na turniru. Srbija je pokazala Evropi da se moze igrati i bez stranaca. Mozda bi trebalo kopirati fudbal (mada cujem da ce se to i raditi), a to je da se krene u kvalifikacije za naredna prvenstva i da se prekine sa A i B divizijama.

U smislu biznisa, pitanje je da li je NBA zainteresovana za reprezentativnu kosarku. Sada imaju novog komesara i videcemo kakvi su njihovi planovi. Siguran sam da su oni mnogo sposobniji da se bave ovim od FIBA-e.
Da nisi igrao možda u MLBB ligi slučajno.
Korisnikov avatar
By rudonja
@ Grobar:

Nisam, tek sam pre deset dana cuo da postoji. Sta znas o njoj?
Korisnikov avatar
By milica
rudonja napisao: U smislu biznisa, pitanje je da li je NBA zainteresovana za reprezentativnu kosarku. Sada imaju novog komesara i videcemo kakvi su njihovi planovi. Siguran sam da su oni mnogo sposobniji da se bave ovim od FIBA-e.
NBA je zainteresovana sa širenje sopstvenog brenda po svetu, dalju prodaju televizijskih prava i prodaju zvanične opreme sa znakom klubova po svetu. Zato i igraju pripremne utakmice na Filipinima i u Johanezburgu, a regularne utakmice će se sledeće sezone odigrati u Meksiko Sitiju i u Londonu (nikako mi neće biti jasno zašto su se uhvatili za taj London, a ne za Pariz recimo)...
U Manili otvaraju prvi NBA Store.
U Africi pokušavaju da popularišu igru i da iskoriste tamošnji talenat, organizuju kampove, otvaraju škole po uzoru na francuski Insep...

Sigurno je da njihovo interesovanje za reprezentativnu košarku zavisi od toga koliko ima NBA igrača u drugim timovima, i koliko prepoznatljivost tih NBA igrača zarađuje novac njihovim klubovima i ligi... NBA tu sigurno vidi određeni potencijal, zato je Silver i bio na dodeli medalja, ali treba reći i da Olimpijski turnir ima kod njih mnogo veću gledanost, pa im se više isplati da tamo šalju najveće zvezde...
U tom smislu bi oni možda pre uveli da na SP igraju mladi, a da Olimpijada bude ono glavno takmičenje nego obrnuto. Teško da bi se vodili fudbalskim modelom, tako da nisam sigurna koliko bi bilo pametno dati Fibu baš njima u ruke...

Treba biti i objektivan, košarka bi u Evropi danas sigurno bolje izgledala da Grčka, Italija i Španija trenutno nisu u ekonomskoj krizi iz koje se ne vidi izlaz, nisam sigurna da tu bilo Fiba bilo NBA može da pronađe bilo kakav čarobni štapić...
Korisnikov avatar
By Grobar1971
rudonja napisao:@ Grobar:

Nisam, tek sam pre deset dana cuo da postoji. Sta znas o njoj?
Imaš grupu na FB o njoj. Počela je pre jedno 5-6 godina u Borči lokalno, a sad se igra i u gradu i ovde. Ja sam igrao prve dve sezobe dok je bila relativno rekreativna, a sad je sve više bivših košarkaša i klinaca koji su prestali da treniraju što je za nas amatere u godinama ipak previše ozbiljno pogotovo ako se ima malo stomaka :D. Ima i dalje rekreativaca, ali mislim samo jedna ili dve ekipe.
https://www.facebook.com/groups/315620890242/?fref=ts
Korisnikov avatar
By kontrabas
milica napisao:Slika
Jel se to samo meni čini ili ovaj Anton Diot izgleda bukvalno Štef barem na ovoj fotografiji? ;)
By surda
kontrabas napisao:
milica napisao:Slika
Jel se to samo meni čini ili ovaj Anton Diot izgleda bukvalno Štef barem na ovoj fotografiji? ;)
Nije bas bukvalno no tu su negdje :D
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]