- Sre Dec 06, 2023 10:11 am
Odlična partija sinoć, nešto neverovatno se desilo da smo mi igrali bolju odbranu nego napad, što je Žoc i skrenuo pažnju na poluvremenu gde je rekao da ne igramo u napadu dobro. Porađali smo neke koševe, borili se, ali na kraju kada se pogleda da smo mi jedan Monako koji je jedna od 4 najbolje ekipe u EL sveli na 72 poena za 40 minuta košarke, to je ogromna stvar. Pogotovo što su oni kompletni bili, uigrana ekipa, koja već 3 godine igra zajedno, svake godine se nadograđuje, stvarno veliki uspeh. No to je EL i svaki dan može svako svakoga da pobedi, serije pobeda ili slučajna pobeda, nije ni važno broji se na kraju, svaka utakmica je za sebe priča.
Što se nas tiče, stvarno vrlo lepo je to izgledalo u odbrani, za promenu, čudno da ne mogu i napad i odbrana da funkcionišu u isto vreme, ali kad to bude bilo, biće kao lani u onom periodu kad smo gazili sve pred sobom. Plus smo utakmicu igrali bez Kaminskog i Trife, imao je i Balša minute i moram reći da nije podbacio, to koliko je trebao toliko je i korišćen i sve je to super. Drago mi je da se Željko odlučio da ga koristi u ovoj utakmici, velika je to stvar i za njega i za tim, samo tako može da napreduje i nauči nešto. Nama juče svi sem Jaramaza igrali, ali opet najveći teret kao i prošle godine deli par igrača: Lidej pre svih, pa onda Naneli, PJ i Panter. PJ sve bolji i to mnogo raduje, dosta je opušteniji i to je ono što mu je falilo u prvom delu sezone.
Bruno je baš ono što nam je trebalo kao zamena za Lesora i ja ne mogu da verujem da smo ga mi doveli pre mesec dana tek, a da je čovek mogao biti doveden još u junu/julu... Stvarno nestvaran propust naše uprave. Dečko je luda glava, ali takvih dosta imamo, pa to valjda zato ovako dobro i šljaka, ima svojih bubica i padova u koncentraciji, ali je zato i legitimni EL centar. Donosi i skok i sigurnost u napadu i u odbrani, može da preuzme odlično i da isprati, još mi je u glavi ona odbrana nad Nanom prošle nedelje kad ga je blokirao u zadnjem minutu utakmice u izolaciji kao da je neki junior... Neverovano mnogo bi nam on značio da je došao na početku sezone i mogu da potpišem da bismo utakmice poput Baskonije i Olimpijakosa dobili.
Alen, Avram su van ritma s obzirom da su ih povrede opet isekle, pa će se njihovim povratkom dobiti dodatna energija i opcija, takođe Poni može mnogo dati ali se iz nekog razloga slabo koristi, verujem da će on sutra protiv Milana imati više prostora, kao i da će Jare imati prostora protiv njih. Imamo baš dosta prostora za napredak.
Idealan trenutak da natrčimo na Milano kod kuće, jer su bez Mirote, u seriji od 4 poraza, u kontra ritmu totalno, ekipa ne funkcioniše skoro ništa im ne ide. U prvenstvu su za vikend izgubili glat, baš sam ih gledao nešto slučajno i izgledaju kao prosečni Mornar iz Bara.
Ajmo da dobijemo to sutra i idemo na gornji deo tabele!