Stare teme
E da stalno slusam o toj ukradenoj titulu protiv Bosne,moze li neko detaljnije da objasni sta je tu bilo?
Zex88 napisao:E da stalno slusam o toj ukradenoj titulu protiv Bosne,moze li neko detaljnije da objasni sta je tu bilo?
Mislis na sezonu 82./83. kada je titula oduzeta Sibenki i dodeljena Bosni, ili na nesto drugo?
Vincent Vega napisao:
Zex88 napisao:E da stalno slusam o toj ukradenoj titulu protiv Bosne,moze li neko detaljnije da objasni sta je tu bilo?
Mislis na sezonu 82./83. kada je titula oduzeta Sibenki i dodeljena Bosni, ili na nesto drugo?
Na tu.. Vidim da se uvek provlaci to finale,a nemam pojma o detaljima.. :)
Finale play off-a, 1:1 u pobedama, igra se majstorica u Sibeniku. 2 sekunde pre kraja Bosna vodi pola kosa, aut na pola terena za Sibenku. Loptu dobija tada 18-godisnji Drazen, dva driblinga, roling i sut sa 7 metara. Masi, ali sudija Matijevic svira faul. 2 bacanja (jos nije bilo trojke), Drazen daje oba i Sibenka postaje prvak.

Bosna se zalila, cini mi se ne zbog faula (mislim da je Sabit Hadzic bio pored Drazena), nego zbog te 2 sekunde, koje su, ruku na srce, zaista malo predugo trajale. Secam se da je Matijevic (u tv dnevniku) posle dokazivao da vreme nije isteklo, tada doduse nije bilo ove moderne tehnologije, niti lampica na tabli. Uloga zapisnickog stola u to vreme uopste nije bila za potcenjivanje :)

KSJ je posle silnih vecanja odlucio da ponovi utakmicu na neutralnom terenu, u Novom Sadu. Bosna je dosla, Sibenka nije, i titula je dodeljena Sarajlijama. Sibenka nikad nije vratila pehar.
Ono sto mi je sada, kada se setim, jako interesantno su sastavi timova. Naime, na toj utakmici su igrala trojica oceva buducih NBA kosarkasa!!! Boro Vucevic, Srecko Jaric i Predrag Saric :) .

Bosnu je vodio Pesic, igrali, pored pomenutog Vucevica, Rasa Radovanovic, Varajic, Benacek, Hadzic, Sabahudin Bilalovic, Mario Primorac...
Trener Sibenke je bio Vlada Djurovic, u timu, pored Drazena i pomenutih oceva, veterani Macura i Marelja, Ivica Zuric, sjajni (za moj ukus) Zivko Ljubojevic...

Eto.
Hvala na odgovoru.. :D
Dakle Simon je imao uzore u Drazenu i Sibenki? :)
Sto se pehara tice, ja sam isto cuo pricu da su ovi nasi iz saveza molili kumili Radju da vrati taj pehar sampiona nama da ga dodeljujemo buducim prvacima, Radja nije hteo da cuje, samo im je dao ponudu da izrade duplikat a pehar ostaje trajno u Split jer su poslednji sampioni SFRJ
Jomer napisao:Sto se pehara tice, ja sam isto cuo pricu da su ovi nasi iz saveza molili kumili Radju da vrati taj pehar sampiona nama da ga dodeljujemo buducim prvacima, Radja nije hteo da cuje, samo im je dao ponudu da izrade duplikat a pehar ostaje trajno u Split jer su poslednji sampioni SFRJ
rađa je otišao iz jugoplastike u romu godinu dana ranije. splićani su vratili trofej ksj-u.
hajduk nije vratio pehar maršala tita osvojen 1991. protiv zvezde u beogradu.
Postoji li taj Il Messagero uopste danas? Koliko mi je receno, Radja je dobio nenormalne pare za taj transfer.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 42

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]