- Čet Nov 23, 2023 8:59 am
Šatro, sad je last cut u NBA.
Inače što se tiče našeg KKP, stanje nije najsjajnije...
Prošla nedelja i duplo kolo protiv timova iz Nemačke, donelo nam je polovičan rezultat, nažalost moglo je biti i 2-0, ali eto, malo sreće i pameti nam je falilo... U Minhenu, su nas da kažem rutinirali i opet smo imali onu oscilaciju i pad sa velikog plusa u minus.
Utakmica u Areni, rutinirali smo mi Albu, ali ne mogu da se otmem utisku da nas je Timan usrao onako, da je svaki napad išao na njega u drugom poluvremenu i da nismo ni 2 napada uspeli da odbranimo njega. Timan je baš igrač kakav bi nama trebao na centru, užasno mi je žao što nismo pokušali tako nekoga da uzmemo i da sa proverenim centrom sa EL iskustvom uđemo u sezonu. Timan u Albi prima 300k godišnje, to su smešni novci, a ovo mu je poslednja sezona tamo, mi smo mogli da im uzmemo njega uz neko obeštećenje i da mu damo 500k i lagani smo. A takvih igrača na tržištu je bilo dosta... Timan ima odličnu leđnu tehniku za današnje pojmove, nije nešto ni preterano ni visok ali je jak i nekako sav srazmeran. Uz to dosta dobar rad nogu, zna i da se izvuče na šut, baš ono što nam je trebalo, po mom mišljenju. Ne mogu ni da se otmem utisku da Alba nema 3 krštena EL igrača u timu, oni su sve sem legitimnog EL rostera.
Ono što je pohvalno je da smo mi sa domaćom osnovom to dobili, te su Avram i Đuša u napadu udarali i rešavali sve, lakše nego neke od ABA protivnika. Sviđa mi se što je Đuša ušao u solidnu formu, radi ono što i treba, ovo su bile utakmice za njega, gde je protivnik takav da nije preterano agresivan i kvalitetniji od nas, za više, moraće više i da da. Ono što je Avram odigrao, to je bilo sasvim solidno, ali je prosto imao previše minuta na parketu i to se tačno oseti kod njega. On nije za to, čak ni protiv ovakvih ekipa, jeste nam on doneo pobedu, ali mislim da je Željko bio u fazonu, daj da radimo ono što nam donosi rezultat, pa makar to bilo i srljanje Avrama...
U ABA poraz od Cedevite... Ne znam šta da kažem na to, prosto neverovatno, od kako je Željko došao, ja mislim da smo ih samo jednom dobili, prosto nam ne leže, s kojim god timom da oni igraju i ko god da im je trener, nekako mi je neralno to...
Povreda Avrama, znači samo da će Jare, PJ, Poni i Đuša morati više da igraju, jer Naneli ne može više od ovoga - čovek igra po 30+ minuta. Nema ni Pantera, tako da smo dosta tanki spolja, ali možda je baš to prilika da vidimo PJ ili Jareta u nekoj novoj ulozi. Živo me zanima kome će ključeve tima na ovom meču dati Željko... Ne verujem preterano u pobedu, mada nisu ni oni preterano jaki s druge strane, sasečeni su i oni povredama, a taman su uhvatili zalet prošle nedelje.
Što se tiče Dragića, ja bih voleo da ga vidim u našem dresu. Prosto Dragon je klasa za sebe i mogao bi mnogo da donese u nekoj minutaži od 10ak minuta po utakmici, čak i ako je makar 80% spreman fizički.