MileBL napisao: ↑Uto Okt 06, 2020 11:05 am
Ja mislim da je veliki rizik, zatim nasledjeni ugovori
Da bi progurao mladog igraca pored njega moras imati igraca ekstra kvalitete koji je naravno skup i skupo se placa eventualni promasaj u izboru, onda se treneri odluce za jeftinija resenja koja ne mogu krpiti mladje igrace i tako ovi ispadaju iz rotacije
Recimo Sasa je kod nas imao skoro popunjene pozicije od 3 do 5, morao je dovesti rezervnu peticu, Rit je prejeftin da se ne bi uzeo iz FMP-a, Simon isto jeftino resenje a dobar osigurac i tako je Simanic izvisio za minutazu
Mozda se moglo napraviti mjesta za Radanova na dvojci ali bi onda trebali dovesti tri skuplja beka, ovako je pala odluka na cetri jeftinija i jbg
Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Pa koliko to treba da bude skup bek ako Lojd i Volden nisu dovoljno skupi, vec spadaju u jeftine...
Po meni se sansa mladjim igracima ne daje u nasa dva najveca kluba iz jednog jedinog i prostog razloga, a to je uspeh i pritisak. Pritisak da se ostvari uspeh, pritisak uprave, pritisak sponzora, pritisak navijaca, javnosti... Po meni je to besmisleno i milion puta sam pricao na temi KK Partizan da to nije normalno i da je bolje zrtvovati 2 sezone za preselekciju, nego krpiti iznova i iznova. Jedna od bitnijih stvari pored iskustva igranja je i telo, koje neki od mladih nemaju i ne mogu fizicki da iznesu duele sa jacim od sebe, sto npr. Lazic, Simonovic i slicni mogu. Ali to nije ni problem samo nasih ekipa, vec cele Evrope. Zato se mladi igraci salju na pozajmice i nakon godinu - dve u kojima su imali 25 minuta po utakmici mogu da se nesmetano razviju i pokazu da li su ili nisu za svoj maticni tim. Real je klasicni primer toga, neko ce reci Doncic, ali to je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
Konkretno Sasinu sitaciju gledam kao nekog ko je sa mnogo ocekivanja dosao i ko ne sme da kiksne, zato je i jasno da ne daje preterano sanse mladim igracima i oslanja se na iskusne i kvalitetne igrace. Od njega se trazi instant uspeh i vidite i sami sta izjavljuje Covic, a sa druge strane Sasa nije neko ko je poznat po razvijanju mladih igraca ili slicno, te me i ne cudi da mu tim izgleda ovako i igra ovako. Po mojoj nekoj proceni bi tek mozda sledece sezone ako se sada pokaze kako treba mogao da ubaci nekog svog pika od mladjih igraca u roster i daje mu sansu.
Da svi se slazemo da jedan mladi igrac po sezoni ne znaci nista, a opet mnogo znaci i timu i reprezentaciji, ali prosto sam misljenja da je za mlade igrace najbolje da idu na pozajmicu u neki drugi klub ABA2 ili ABA, i tamo se dokazu. Vi barem imate FMP koji je upravo poligon za pravljenje igraca...