Stare teme
Korisnikov avatar
By Peja
Slažem se da je Navaro "aut" što se tiče ovog izbora i da je njegov zenit većim delom bio u prethodnoj deceniji (čak mislim da je i izabran u prethodni tim decenije).
Mislim da ni BB nema neke veće šanse, pre svega što je 2 sezone igrao u timu bez jačih ambicija u EL (2012-2014) a zatim relativno kratko (u odnosu na Ljulj-Real ili Spanulis-OLY nivo) u timu koji je bio u vrhu.

Pokušaću da dokučim najbolji sastav po kriterijumu što više vrhunskih sezona, tj finale/titula nivo, kao i neki prepoznatljiv (dominantan) stil igre ekipe u kojoj su igrali a koji je trajao.
Taj kriterijum po meni ispunjavaju Olimpijakos, Real Madrid, CSKA i na kraju Fenerbahče.
Dakle:
Olimpijakos ima 2 titule (2012 & 2013) i dva finala (2015 & 2017);
Real Madrid ima 2 titule (2015 i 2018) i 2 finala (2013 i 2014);
CSKA ima 2 titule (2016 i 2019) i svaki F4 što i nije mnogo bitno;
Fener ima titulu (2017) i 2 finala (2016 i 2018).

Dakle, po meni u uži izbor ulaze samo igrači ovih timova iz ovih perioda, što negde (po meni opravdano) izostavlja igrače koji su imali individualno sezone za svaki respekt ali u manjim klubovima (Šved, Marjanović) ili u top klubovima (Dončić, Kirilenko) ali sa kratkim trajanjem.

Na 1 bih stavio Ljulja, najveća konkurencija mu je svakako Teodosić (koga volim ko brata) ali ipak kad bih bio trener i snosio odgovornost za izbor između njih dvojice uzeo bih Ljulja.
Milion rešenih mečeva u Realu, prelepa košarka cele decenije, jedna MVP sezona, dve titule EL, nestvaran balans odbrana-napad (kako je samo jurio Spanulisa u onom finalu 2015 a onda demantovao sve da je "odbrambeni specijalac" i naredne sezone uzeo MVP nagradu ).
Teodosićevu konfliktnu ličnost, sitne (ali česte) povrede kao i priličnu nevoljnost a i nemogućnost za igranje vrhunske odbrane kao i kraći staž u EL od Ljulja bih uzeo kao otežavajuće okolnosti.

Na 2 Spanulis bez razmišljanja, dve titule i dva finala sa skromnim sastavom kao i trajanje (praktično ta era OLYa je trajala od 2011 do 2017) je nešto što nema nijedan drugi kandidat.

Na 3 je nezgodna situacija, po nekoj logici i konkurenciji na bekovima ovde bi trebalo staviti još jednog beka (pogotovo što ponuda na 3 baš i nije neka (Datome, Papanikolau, Rudy, Kalinić, Kurbanov :D)).
Tu bih stavio De Koloa, bez posebnog obrazloženja, čovek je prosto obeležio deceniju, kako sa dve titule tako i sa nestvarnim brojkama, naročito procentima.

Na 4 se kolju Printezis i Rejes pomalo ugroženi od Bjelice, moj izbor bi bio Printezis.

Na 5 bih minimalne šanse dao Ajonu a prava bitka se vodi između Hajnsa i Veselog, obojica su po mnogo čemu atipični i doneli su nešto novo na toj poziciji u EL košarci.
Moj glas će ipak ići Hajnsu jer ima najviše titula (4) i to sa dva (koncepcijski) potpuno različita tima.

Trener Pablo Laso.

Voleo bih da čujem i vaša (obrazložena) mišljenja.
Korisnikov avatar
By Zex88
Korisnikov avatar
By Zex88
hahahaha, sto Kari isprozivao Nahbara :D

Korisnikov avatar
By Peja
Gaja napisao: Sub Okt 26, 2019 11:00 am Sad procitao da ce da pokrenu postupak protiv Pesica sto isprozivao Nahbara i EL
Jbg, u normalnim zemljama i uređenim takmičenjima kad na javnoj konferenciji kažeš "onaj Nahbar" pa onda "dečko nije normalan" a završiš sa "čovek je totalno nenormalan" možeš očekivati da te fino kazne, pa makar bio i legenda te EL i osvajač i šta već.

Ne verujem da mu neko brani da ima i zastupa drugačije mišljenje od Nahbara ali ne možeš ovako da vodiš borbu, to može ovde kod nas.
Korisnikov avatar
By Peja
Kapiram je da Feneru fali dosta igrača, da se neki vraćaju, neki su roviti, neki su novi, takođe kapiram da je Štimac u rosteru dovoljan dokaz da imaju dosta problema ali ipak je ovo preveliki raspad.

Veći verovatno i od našeg.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
KK Partizan 2025/26.

Iz meni nekog neobjašnjivog razloga, Fern[…]

Takmicenja mladjih kategorija

Kopiram objavu KSS-a. ''У17 репрезентацијa почела[…]