Cao ljudi.sutra punim 14god.171cm,62kg,playmaker.interesuje me koje vezbe da radim kuci za svoju poziciju? imam sjajan odraz,dobar sut,preglednost igre.hvala
Slazem se sa Koletom.
Maksimalno forsiraj vodjenje lopte i finte za driblanje.
Pleju u evropskoj kosarci nije najbitniji sut (iako je naravno sjajno ako je sharp-shooter).
Kad odes na igraliste vjezbaj sto brze vodjenje jednom rukom i to po liniji terena. Pokusavaj sa slabijom rukom, dok bez greske ne budes pogadjao usku liniju igralista nisi usavrsio kontrolu lopte.
Druga bitna stvar je da ne gledas u loptu kad driblas vec u svog cuvara.
Moras i da ojacas prste ruku, najbolje ti je da nabavis gumu za stezanje jer daje najbrze rezultate.
Jaki prsti=dobra kontrola lopte.
Dobro, 14 godina, nije bas dijete, sad je u fazi naglog razvoja.
Koliko se sjecam kacam ja trenirao trener mi nije dao ni da pomislim na sutiranje vec samo na tehnike vodjenja lopte i kako da ojacam misice i raspon ruku...
ja sam u cetrnaestoj uveliko individualno trenirao tokom leta: tehnika, tehnika tehnika. Pivotiranje, polazak u dribling, pasovi (nadji neki zid, nacrtaj metu i vezbaj sa obe ruke).Sve vrste promena, po mogucstvu vezanih. Npr, roling-zadnja, srednja-roling, in-and-out(ici ce ti malo teze jer imas male sake). Spustaj se sto nize u dribling i ne gledaj u pod, ni u svoju senku. Zamisljaj realnu situaciju na terenu, npr. da te neko stvarno cuva. ko u tim godinama dobije tehniku imace je do kraja zivota.
Pri moru uprav srpskih strana,
u pržinah pusta žala
leži Troja ukopana,
od grčkoga ognja pala
bb0 kosarkas napisao:Jel moze ovaj lik sto je rekao da ce napisati vezbe kasnije,da ih sad napise,ako nije tesko?
Nije tesko.
Evo primera nekih vezbi za unapredjenje driblinga levom rukom.
Neces moci celu vezbu da uradis odmah ali je rascepaj na delice i polako nadodaj ostale delove. Onda radi na brzini izvodjenja vezbe. Ovo bacanje lopte o tablu levom rukom je isto bitno. Malo ce te cepati ruke, ali navici ces.
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Na istom kanalu imas i primere , kako graditi loptu prilikom driblinga, i ostale osnovne stvari.
Evo ti you tube adresa kanala, tu imas mnostvo vezbi , bas za dribling. http://www.youtube.com/user/dreupt?feature=watch
Internet je keva. Dok sam ja bio klinac, ovoga nije bilo. Poneses telefon sa sobom na igraliste, i pusstis sniimak pa ponavljas vezbu. Vezbaj ovakve stvari. Lako ces posle zablistati na basketu