Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By MookieBlaylock
BogdanB napisao:

Prvi maj, krstsrenje jezerom perucac

Polazak u sest ujutru, dok vecina spava ili cuti, mi se skapirali tu sa nekima iza nas, sve vreme zezanje i smejanje, ocigledno je ljudima to smetalo ali ko ih jebe, nismo krenuli na put da spavamo nego da se zezamo :)
Prva destinacija nam bila destilerija klekovace bb, inace put do nje je prelep, dosta serpentina, sjajni pogledi. Posle destilerije, uputili smo se u manastiru racu, zadužbinu kralja dragutina, lepo okruzenje, dobro ocuvan manastir, dosta stvari iz starijeg perioda ima da se vidi.
Nakon manastira, idemo da vidimo kucicu na drini, a ujedno tu nam je bio i rucak, dve vrste pa ko je sta hteo. Jedna kombinacija gulas i pilav, a druga pastrmka.
Inace,sto se tice kise,poce malo da pada kada smo zavrsili u manastiru,ali brzo i stala.
Posle rucka, odlazimo da vidimo najkracu recicu koja je dugacka 365m i zbog svoje duzine nosi naziv godina. Jedan zaista lep predeo gde se ona nalazi.
Kada smo tu zavrsili, konacno se upucujemo na krstarenje koje traje dva sata. Kada smo stigli,ugreja sunce ali ipak nalazimo se na vodi iznedju kanjona, vreme se brzo menja,pa su oblaci stalno bili prisutni. Unutar broda, bila je i muzika, ekstra pevaju momci ali koliko god se meni svidela muzika,ipak sam hteo da strujim svuda po brodu i da uzivam u krstarenju. Muziku imam i u kragujevcu. Prelepi predeli za videti,kisica je pocela dva tri puta ali nista strasno. Tih dva sata krstarenja, meni je proletelo ko da je trajalo pola sata.
Zavrsavamo krstarenje i upucujemo se ka zaovinama, a na putu do tamo,stajemo na vrh brda da vidimo branu sa te visine. Tada je kisa vec bila jaca, ali kad smo stigli na zaovine,gde ima vidikovac, panciceva omorika i jezero, dosta ljudi nije htelo da izadje zbog kise sto je po meni neshvatljivo, neces se istopiti. Priroda ko priroda prelepa,plus sa oblacima i maglom koja se spustila.
Završavamo tu i vraćamo se nazad za kragujevac. Najvize mi zao sto kad smo pravili pauzu pred uzice,meni nije palo na pamet da tu ima komplet lepinja i tek sam kasnije provalio ali nije bilo vremena da narucim :D
Sve u svemu, ekstra dan, krstarenje je predivno, uzivao sam.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Jesu li napunili Zaovinsko ponovo?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
By BogdanB

@mookie

Digao se nivo,nije kao pre sto smo videli na slikama. Zadnja slika iz moje objave je zaovinsko.
Kaze vodic, da treba nivo vode da se vrati u normalu.

@skeske

Bas je lepo kad se vidi, ali sunce i oblaci na krstarenju su se stalno smenjivali. Ili vidis na brdu red hladovine,ispod red sunca,pa ponovo hladovina, bas ekstra izgleda

Korisnikov avatar
By MookieBlaylock

Ja idem u julu s ekipom 4 dana na kampovanje na Zaovine, pa zato pitam.
Inače sam redovan gost u tom kraju. Račanska Šljivovica na Tari s porodicom, Stari Brod na Perućcu s ekipom na kuliranje već godinama.
Nisam odatle, ali to računam kao neki svoj duhovni zavičaj.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
By BogdanB

Danas studenica, isposnica sv.save i malo kraljevo da mrndzamo.

Plan je bio penjanje na tvrdjavu maglic ali ibar je razjebao most i nije bilo u mogucnosti.

Posle,pravac studenica i nakon toga uspon na isposnicu gde je sv.sava cesto odlazio u periodu posta. Ekstra put kroz sumu koja je zaklanjala sunce,tako da nismo prokuvali ali dosta se znojili zbog uspona. Postoji donja isposnica,koja nista nije posebno i tu ima cesma sv.save gde je voda hladna,taman za osvezenje. U gornjoj, kazu ima lekovita voda koja je dobra za oci, ali nismo mogli celu isposnicu da pogledamo zbog renoviranja valjda, jer jos stoje skele tako da smo za to bili uskraceni. Tu se nalazi i crkvica sv.giorgiju koji je podigao sv.sava. takodje, pored je sahranjen monah gavrilo koji je poginuo u pozaru 1981.god, inace zadnji monah koji je tu ziveo. U isposnicu je nastao studenicki tipik i zitije sv.simeona.
Jedan neverovatan prizor je gornja isposnica. Pogled na prirodu, sjajan.

Plan je bio i zica da se poseti, pošto je usput ali vec je bilo kasno i otisli smo da jedemo u restoran pod obalom u kraljevu koji zaista nije skup. 30 cevapa, jedna karadjordjeva, 2l kisele, pomfrit,sopska,lepinje, iznelo 2400, preporucujem. Lepa bastica.

Tokom puta ekstra, ibarska prazna, idealna za voznju. Zamalo udes ispred mene da se desi kada su kombista i automobilista u isto vreme krenuli da preticu,au,kakvo je to cimanje bilo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
By skeske

Sjajna priroda, prelijepo.

Ja i djevojka smo prosli vikend iskoristili da skoknemo malo do mora. Hrvatsko primorje nam je relativno blizu, nekih 250 kilometara. Ovaj put smo se odlucili za Zadar, nismo bili do sada pa da i to ovjerimo. Zadar me pozitivno iznenadio, za razliku od Splita, gdje me jedino cuganje na rivi (koja smrdi na urin) odusevilo.
Stari grad Zadar je sjajan, ziv, zivot ne staje 24 sata, odise primorskim smekom i arhitekturom. Treba vidjeti orgulje koje su dizajnirane da sviraju kada duva vjetar, ugradjene su u molove i kroz rupe na plocniku se cuju melodije. Tu je i sjajna ideja "spomenik suncu" i jos mnogo toga. Ali nije to poenta price, nego jedna relativno nepoznata plaza.
Iskopali smo da se u blizini Zadra, svega sat i 40 minuta voznje trajektom, na dugom otoku, nalazi plaza Saharun. Mislim da je proglesena za jednu od 20 najljepsih plaza na svijetu, bijeli pijesak koga struje donose sa africkih obala, uz modrozelenu boju mora, daje utisak da si na nekom drugom kontinentu. Dakle, velika preporuka ako se neko zadesi u blizini Zadra.
Sto se tice cijena, bezobrazno su paprene, nocenje je 50 evra, mi smo dvije osrednje pice platili 25 evra, tako da znate da s ene zalijecete :)

Korisnikov avatar
By skeske

Kod mene su BiH tablice, tako da nisam ni razmisljao o tome. Radio sam proslo ljeto sezonu u Rogoznici, mjestu izmedju Primostena i Trogira, ili malo sire izmedju Splita i Sibenika, nisam imao nikakvih problema, pri tom su svi znali da sam Srbin a i da sam vatreni zvezdas, plus sto sam bio na zurkama torcide, cugao i sve je bilo normalno :D . Doduse, celavi bradonja od 100+ kilograma i nije neko koga napadaju na primorju :D . Sto se tice tablica, preporucio bih ti istru, tamo su normalniji ljudi i Srbi su tamo kao kod kuce, u dalmaciji je drugacije jer je veci procenat seljacina, blizina Imotskog i slicnih pripizdina daje dalmaciji sliku ustasluka, ali generalno gledajuci, kao i svagdje dole ima dobrih ljudi ali i losih, tako da, mislim da je ista vjerovatnoca da li ce ti ostetiti auto tamo kao i u Beogradu neko sa hrvatskim tablicama. U svakom slucaju, obidji Pulu, Rijeku i sl, tu si siguran i sa kokardom, a kamoli sa srpskim tablama :)

Korisnikov avatar
By BogdanB
Bio sam na zlatiboru sest dana. Na zlatiboru nema nista, da sam tu bio svih sest dana, ubio bih se.
Svaki dan se islo negde.
Prvi dan, svratili kako kazu u cuvenu pekaru kod suljage u uzicu na komplet lepinju. Na zlatibor kada se stiglo, setali tu da vidimo sta ima, isli do spomenika partizanima.
Drugi dan bio je rezervisan za tornik,gde se islo na bob i na zicaru koja vozi na 1666m nadmorske visine. Nakon toga, zipline u ljubisu i gostiljski vodopadi cija je priroda prelepa.
Treci dan se proveo na sarganskoj osmici a ujedno i moje prvo putovanje vozom. Voz je za autobus keva. Mnogo kineza na sarganu, ne znam odakle ih toliko.
Sutra dan, odlazak na uvac i pentranje 5km do vidikovca molitva. Videli smo dosta supova kako su nas preletali. Posle u povratku,posle nekoliko stotina metara od vidikovca,zamalo katastrofa. Nagazim na ivicu nekog da kažem kolotraga u zemlji, iskrivi mi se dole zglob, zabole me i samo sam seo. Sva sreca, nije iskocio. Rekao bih, da je bilo na granici da iskoči, a do dole jos 5km pesacanje, a treba i auto da se vozi, dobro se zavrsilo. Sacuvaj boze vozaca iz sjenice. Radovi na putu, semafor, oni me zaobilaze iako je crveno. Krave,konji se setaju po putu.
Predzadnji dan, odmor,blejali tu i zadnji dan pakovanje i povratak.
Neke sličice su tu
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
By Lika
Ovo je predivno!

Ja sam trebao sad biti na Tari, ali se jedan iz ekipe razbolio, pa smo odustali.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]