Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By BogdanB

Obicno vodici smaraju, to jeste istina, ali kad imas slobodno u gradu, lepo obilazis da vidis nesto, da ostane neka uspomena, da znas jednog dana gde si bio, a ne da sedis u kaficu i gledas u sto i case koje imas svuda.

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
By The Answer

I tog vodiča kad malo upoznaš, a meni se desilo da me u Barselonu vodi 2 puta isti, sjajan lik, onda ti on pokaže iza ugla neki bolji restoran ili prodavnicu, nešto bolje a jeftinije, neke sitne forice koje pomažu... zna se da su turisti uglavnom ovce koje sede u glavnoj ulici i kupuju, piju i jedu nešto što se može naći za mnogo manje pare ako se samo malo prošeta i zađe u sporedne ulice. Koliko vas se šetalo La Ramblom, verovatno gomila, kolika vas zna da 100 metara u jednoj sporednoj ulici Pakistanci imaju restoran da se usereš za smešne pare, verovatno niko... ili Kék Rózsa iza Sinagoge u Pešti, na samo par minuta hoda od Vacija...

Da me sad neko baci u London, Moskvu ili Vranje sigurno ne bih sedeo u kafiću.

Послато са NEM-L21 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
By BogdanB

Nama na ekskurziji u cetvrtoj, vodic u nasem busu bio ok, imao i prijatan glas za slusanje, drzao je paznju. Posle se zamenio sa kolegom, taj je ubijao u mozak, neki smaracki glas, sacuvaj boze.

Mene da bace u vranje, jurio bih tu jednu mladu milfacu :D

Brno
Nemam mnogo da kazem o gradu, jer smo vreme provodili na stazi i kada stignemo po podne u hotele, ajde da skoknemo do grada, barem malo ds vidimo. Ono sto sam video, meni se svidelo. Bili smo u nekom delu, kao pesacka zona, mada tu mogu i automobili i tramvaji da prolaze. To je bas dugacko, ima sigurno oko kilometar. Nigde nisam cuo da je neki vozac svirnuo nekom drugom ili pesaku, posto nema poseban deo za vozace i posebno za pesake, nego svi idu istim delom. Imaju tu dve katalicke crkve koje uvece stvarno izgleda sjajno. Sav taj deo je nekako old school, tu je i kaldrma sto jos vise doprinosi tom fazonu pored tih gradjevina koje uopste ne izgledaju zapusteno. Na glavnom trgu u toj pesackoj, ima neki astronomski sat koji lici na tukidzu, ali stvarno ne znam kako se na njemu gleda vreme. Cuo sam da on jednom u toku dana, izbacuje dal neki suvenir,ne znam tačno sta.
Uvece je trg bio prepun od turista,tj. nas sto smo dosli da gledamo motogp, nema ko nije imao neko obeležje.
U blizini se nalazi i spilbergov park, u kome je i dvorac i neka pravoslavna crkva. Nazalost, nisam imao vremena to da obidjem.
Inace, u tom gradu kada je letnji raspust, cak 100k studenata/ucenika napušta brno.
Sto se tice prevoza, mozete da se švercujete ali ako vas safataju, 50e. Na svakoj stanici ima aparat gde se uzimaju karte koje traju vremenski. Nisu skupe, ali problem je sto treba metalnim krunama da se plati, pa ako ih nemate kod sebe trenutno, onda na sverc. Mada, kontrole nijednom nije bilo. Jednom smo propustili zadnji tramvaj za hotel, morali smo taksijem. Taksisti, hoce da prevare, nama je neki trazio dosta kruna, sto mu u evrima dodje oko 50e. Uspeli smo da nadjemo nekog koji nas je odvezao a nije hteo da prevari.
Otisao bih vrlo rado kao turista u brno, jer ovo sto sam video, svidelo mi se.

Lisine, resavska pecina, manasija
Idealna tura za jednodnevni izlet. Lisine su na 100km od kragujevcali stvarno vredi otici. Ide se na svilajnac, despotovac. U svilajncu se nalazi muzej dinosaursa, nismo svraćali, malo skuplja karta pa nismo mogli sve da pokrijemo, ali imam u planu. Najbolje otici posle kise, jer vodopad se pojača i stvarno predivno izgleda i on i ta priroda u kojoj se on nalazi. Voda je precista. Imate i restoran kroz koji se prolazi do njega, koji ima ekstra kuhinju i bogate porcije. U svim restoranima i kafanama, tu sam jeo najlepsu pogacu, ispod saca. Uvek vruća kada je serviraju. Kada je sezona,malo se duze ceka na porudžbinu, jer je restoran prepun.
Resavska pecina, svi su i culi, lepo izgleda unutra,uredjeno,osvetljeno, fulkica.
Manasija, zaduzbina despota stefana i jedan od najocuvanijih manastira, 600 godina star. Sam prilazak manastiru ostavlja bez daha, zbog ogromnih zidina,kula, koje se izdizu. Glavna je despotova kula, ona je i najvisa. Na nju se moze popeti stepenicama do jednih vrata, pogled odozgo na samo dvorište je prelep, a inace samo dvoriste je cisto, puno cveća, stvarno prelepo. U samom dvoristu nalazi se i trpezarija, ostali su samo spoljasnji zidovi, dok su se spratovi srusili. U manastiru su mosti despota stefana.
Krivo mi sto nisam otisao do krupajskog vrela, to je sa suprotne strane od vodopada.
Prosle godine sam dva puta bio, drugi put drugarici dosla japanka, pa da joj pokazemo. Na samom ulazu u manasiju, stoji tabla kako treba biti obucen. Japanka je imala neku majicu na bretele i ona stala pred ulaz i pita, da li smem da udjem? Dok nase srbende,muške i zenske ulaze u sorcevima,minicama, itd.

Boracki krs
Takoreci komsiluk, selo gde je snimljana serija moj rodjak sa sela. Treba oko 20min za penjanje na sam vrh, možda je tesko nekom ko nije u kondiciji, jer ima nekih strmih delova. Pogled odozgo prelep. U podnozju, nalazi se crkva iz 14.veka.

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
By The Answer

Skoro sam se peo na Borač.

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
By Pavac

smaraju vodici, normalno

nisam ja isao na ekskurziju da slusam price o necemu sto me ne zanima.. idem da blejim, uzivam i gledam ribice

slusao sam coveka, ispostovao ga i sve to ali me nije preteralo zanimalo

mada npr ima istine u tim cakama i forama... ja i vodic pocnemo temu da li su srbija i crna gora dva oka u glavi, lepo se zapricamo i on kao ajde vodim vas na bruka kebab kod nekih indijaca u nekoj zabacenoj ulici u veroni.. ako se dobro secam 3 eura je bio ogroooman kebab, prepun i preukusan

Korisnikov avatar
By BogdanB

Mislim da ne shvataš poentu. Poenta je ako imas slobodno, bez vodica, da to iskoristis da se prošetas i vidis nesto, a ne da sedis u kaficu. O tome pricamo
Ucimo te kako treba

Korisnikov avatar
By skeske
Valderama napisao:

Koliko bi mene običnog smrtnika koštalo putovanje vozom (Transsibirskom železnicom) na relaciji Moskva - Vladivostok? :drool: :drool: :drool:

Da ti prvo odgovorim za transsibirsko putovanje. Vise bih ti preporucio transmongolsku trasu, gdje ides do Bajkalskog jezera, pa Ulan Bator, pa sve do Pekinga. E to mi je san :) Recimo trebalo bi oko 5.000 evra i vremena oko 20 dana, ako bi se obilazilo, jer priznaces, putovati vozom 6 dana bez silaska i nije neki fazon, iako ces preci preko 6 fantastricnih rijeka, vidjeti bajkalsko jezero, beskrajne tajge, malo tundri, takodje beskrajne mongolske stepe... us sustini jedan uspavani svijet, dalek i tih, svijet koji nije vidjelo ni 1% ostalih :) Evo raznijezio sam se :lol:

Sto se tice Napulja, nisam stigao obici zbog cega sam dosao tamo, prvenstveno Vezuv i glavni dio Pompeja JER SMO ZAKASNILI 15 MINUTA NA POSLEDNJU TURU :cry: . Sto se tice grada, kako se ide na jug, Italija je sve siromasnija, prljavija, sve vise lici na neke nase zabiti :D . Soliteri okiceni gacama su glavni motiv :D , nekako mi je sve sivo, u vecini dijelova, pruga koja povezuje Pompeje i Napulj je zarasla, stanice srusene, tuzno izgleda. Turisticki dio grada je fin, ima tu i finih morskih dijelova, ali generalno sve izgleda prljavo. Kada budem isao na Siciliju (sto mi je plan), obici cu dio koji nisam uspio ovaj put :)

I da, mozda je to vama smijesno, ali ja Srbiju uopste nisam obisao, i drago bi mi bilo cuti od vas detalje nekih egzoticnih destinacija. Jedino sto sam se popeo na Rtanj i posjetio ove vece gradove, Bg, NS i Nis.... Ni u Kragujevcu nisam bio, Vranju, Obrenovcu i slicnim manjim gradovima.

Korisnikov avatar
By Valderama
skeske napisao:
Valderama napisao:

Koliko bi mene običnog smrtnika koštalo putovanje vozom (Transsibirskom železnicom) na relaciji Moskva - Vladivostok? :drool: :drool: :drool:

Da ti prvo odgovorim za transsibirsko putovanje. Vise bih ti preporucio transmongolsku trasu, gdje ides do Bajkalskog jezera, pa Ulan Bator, pa sve do Pekinga. E to mi je san :) Recimo trebalo bi oko 5.000 evra i vremena oko 20 dana, ako bi se obilazilo, jer priznaces, putovati vozom 6 dana bez silaska i nije neki fazon, iako ces preci preko 6 fantastricnih rijeka, vidjeti bajkalsko jezero, beskrajne tajge, malo tundri, takodje beskrajne mongolske stepe... us sustini jedan uspavani svijet, dalek i tih, svijet koji nije vidjelo ni 1% ostalih :) Evo raznijezio sam se :lol:

Sto se tice Napulja, nisam stigao obici zbog cega sam dosao tamo, prvenstveno Vezuv i glavni dio Pompeja JER SMO ZAKASNILI 15 MINUTA NA POSLEDNJU TURU :cry: . Sto se tice grada, kako se ide na jug, Italija je sve siromasnija, prljavija, sve vise lici na neke nase zabiti :D . Soliteri okiceni gacama su glavni motiv :D , nekako mi je sve sivo, u vecini dijelova, pruga koja povezuje Pompeje i Napulj je zarasla, stanice srusene, tuzno izgleda. Turisticki dio grada je fin, ima tu i finih morskih dijelova, ali generalno sve izgleda prljavo. Kada budem isao na Siciliju (sto mi je plan), obici cu dio koji nisam uspio ovaj put :)

I da, mozda je to vama smijesno, ali ja Srbiju uopste nisam obisao, i drago bi mi bilo cuti od vas detalje nekih egzoticnih destinacija. Jedino sto sam se popeo na Rtanj i posjetio ove vece gradove, Bg, NS i Nis.... Ni u Kragujevcu nisam bio, Vranju, Obrenovcu i slicnim manjim gradovima.

hvala brate na dragocenim informacijama, živ bio! :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

Korisnikov avatar
By BogdanB

Prvi maj, krstsrenje jezerom perucac

Polazak u sest ujutru, dok vecina spava ili cuti, mi se skapirali tu sa nekima iza nas, sve vreme zezanje i smejanje, ocigledno je ljudima to smetalo ali ko ih jebe, nismo krenuli na put da spavamo nego da se zezamo :)
Prva destinacija nam bila destilerija klekovace bb, inace put do nje je prelep, dosta serpentina, sjajni pogledi. Posle destilerije, uputili smo se u manastiru racu, zadužbinu kralja dragutina, lepo okruzenje, dobro ocuvan manastir, dosta stvari iz starijeg perioda ima da se vidi.
Nakon manastira, idemo da vidimo kucicu na drini, a ujedno tu nam je bio i rucak, dve vrste pa ko je sta hteo. Jedna kombinacija gulas i pilav, a druga pastrmka.
Inace,sto se tice kise,poce malo da pada kada smo zavrsili u manastiru,ali brzo i stala.
Posle rucka, odlazimo da vidimo najkracu recicu koja je dugacka 365m i zbog svoje duzine nosi naziv godina. Jedan zaista lep predeo gde se ona nalazi.
Kada smo tu zavrsili, konacno se upucujemo na krstarenje koje traje dva sata. Kada smo stigli,ugreja sunce ali ipak nalazimo se na vodi iznedju kanjona, vreme se brzo menja,pa su oblaci stalno bili prisutni. Unutar broda, bila je i muzika, ekstra pevaju momci ali koliko god se meni svidela muzika,ipak sam hteo da strujim svuda po brodu i da uzivam u krstarenju. Muziku imam i u kragujevcu. Prelepi predeli za videti,kisica je pocela dva tri puta ali nista strasno. Tih dva sata krstarenja, meni je proletelo ko da je trajalo pola sata.
Zavrsavamo krstarenje i upucujemo se ka zaovinama, a na putu do tamo,stajemo na vrh brda da vidimo branu sa te visine. Tada je kisa vec bila jaca, ali kad smo stigli na zaovine,gde ima vidikovac, panciceva omorika i jezero, dosta ljudi nije htelo da izadje zbog kise sto je po meni neshvatljivo, neces se istopiti. Priroda ko priroda prelepa,plus sa oblacima i maglom koja se spustila.
Završavamo tu i vraćamo se nazad za kragujevac. Najvize mi zao sto kad smo pravili pauzu pred uzice,meni nije palo na pamet da tu ima komplet lepinja i tek sam kasnije provalio ali nije bilo vremena da narucim :D
Sve u svemu, ekstra dan, krstarenje je predivno, uzivao sam.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol: