Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Pavac
Antoine napisao:Iz ličnog iskustva, minimizirajte UH i provetaćete, i što se kilaže tiče, ali i spavanja, energije, opšteg zdravstvenog stanja... Vidim da i @skeske u svojim preporukama ne preporučuje musli i slične prevare od hrane, već prave stvari, tj, proteine i masti.
A ko je spomenuo musli ? Slika

Generalno, ako imate veliki visak kg, za pocetak je dovoljno samo manje jesti da bi se organizam privikao.. posle lagano ubacivati zdravije obroke ( tunjevine, sardine, jaja, pirinac, krompir, belo meso, nemasni sir, ovsene pahuljice, povrce ) .. nikako nesto naglo i odjednom jer bar iz mog iskustva, tesko ce organizam izdrzati nakon pica, pljeskavica i coca cole da se naglo predje na 4-5 skroz clean obroka...

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Antoine
Pavac napisao: Čet Jan 16, 2020 1:14 pm
Antoine napisao:Iz ličnog iskustva, minimizirajte UH i provetaćete, i što se kilaže tiče, ali i spavanja, energije, opšteg zdravstvenog stanja... Vidim da i @skeske u svojim preporukama ne preporučuje musli i slične prevare od hrane, već prave stvari, tj, proteine i masti.
A ko je spomenuo musli ? Slika

Generalno, ako imate veliki visak kg, za pocetak je dovoljno samo manje jesti da bi se organizam privikao.. posle lagano ubacivati zdravije obroke ( tunjevine, sardine, jaja, pirinac, krompir, belo meso, nemasni sir, ovsene pahuljice, povrce ) .. nikako nesto naglo i odjednom jer bar iz mog iskustva, tesko ce organizam izdrzati nakon pica, pljeskavica i coca cole da se naglo predje na 4-5 skroz clean obroka...

Nisam mislio konkretno na tebe, zato te nisam citirao.

Sad, konkretno za tebe, bez ljutnje, ali ne vidim poentu ovsenih pahuljica uopšte. Znam da će sad neko reći, vlakna, kvalitetni ugljeni hidrati... ali po meni doručak treba da budu masti i proteini, nikakvi ugljeni hidrati nisu potrebni kada je kortizol toliko nizak, najgore za skidanje masti je skok insulina u takvoj sredini, ali dobro, to je moje mišljenje zasnovano na iskustvu i dosta dosta istraživanja o hormonalnoj reakciji organizma.

Nije poenta samo se ograničiti na redukciju kaloirija, mislim da nikome nije cilj da "mršavljenjem" gubi mišićnu masu. A masti se poslednje gube i prve vraćaju kada se čovek prebaci u mod smanjenja kalorija, da ne pričam o homeostazi organizma i usporavanju metabolizma.
Korisnikov avatar
By Pavac
A ono, za ovsene.. skokni do nekog bilderskog foruma ( izbegavati te forume u sirokom luku, prepuni su iskompleksiranih hemicara koji bi se samo drkali i svadjali ) i tamo ce u svakoj preporuci za dorucak biti ovsene, bar po onome sto sam ja citao ... cak kopaju oci ako slucajno predlozis ovsene uz mleko jer jelte one idu samo uz vodu..Meni ovsene ujutru prijaju, drze energiju i sitost. Koliko su ok, ne znam
Ranije sam praktikovao za dorucak jaja,3-4 cela kuvana jaja koje sam prethodno vece skuvao i ostavio za ujutru da imam brz dorucak cim ustanem.. posle jaja brzo budem gladan, zato sam i prestao da ih jedem ujutru..

Korisnikov avatar
By Antoine
Sad šalješ malo pomešane signale, koliko sam razumeo, ti ne ideš u teretanu, a savete kupiš sa bodibilding foruma? Potpuno je drugačiji plan treninga za nekog ko je u treningu, da li je rezanje ili punjenje u pitanju, od nekoga ko želi da skine masne naslage.

Nebitno, poenta je da jedeš ono što ti prija, ja sam našao svoj sistem koji funkcioniše. Kažu da onome ko zna da razlikuje dobar savet od lošeg, savet onda uopšte i nije potreban.
Korisnikov avatar
By Pavac
Ja ne idem u teretanu, bar ne trenutno.
Nisam kupio savete sa bilder foruma nego sam čitao da pokupim neku korisnu informaciju. Mada slažem se, teretana i neki drugi sport , to je u startu drugačija ishrana i sve ostalo. Npr nama su treneri na fudbalu govorili da pre utakmice jedemo testeninu ( makarone, spagete, eventualno picu ako nemamo ništa drugo ) a posle treninga neku cokoladicu, čak je klub često organizovao posle treninga da nas uvek čeka nešto slatko ( npr domaćice ili toto keks ) .. na bilderskim forumima kontam da bi me banovali za takvu izjavu :mrgreen: iako je tako.. posle treninga na letnjim pripremama sam obavezno jeo nešto slatko ( ali ne mnogo ) i par gutljaja nekog soka ( cola mi je najvise prijala ) ..to mi je prijalo a i većina je tako praktikovala..

Šta ti doručkuješ?
Korisnikov avatar
By Pavac
Obi kakav si ti sa kilazom?

Korisnikov avatar
By Antoine
Pavac napisao: Čet Jan 16, 2020 5:55 pm

Šta ti doručkuješ?
Vidiš, ja kad ti kažem verovatno ćeš reagovati kao 90% ljudi koji misle da je to nešto jako loše, ali posle par godina eksperimentisanja i ozbiljnog bavljenja materijom, ustanovio sam da meni najviše prija da ne doručkujem, odnosno, neki oblik intermittent fasting-a. Kada doručkujem, a to je retko, onda kao što sam i napisao, masti i proteini: jaja, sir (ali ne mladi), meso u bilo kom obliku, slanina, čvarci... manje više, sve dobre stvari, uz ograničeno povrća.

MILOS OBILIC napisao: Čet Jan 16, 2020 9:39 pm Antoine po svemu sudeci nije te bilo na forumu jer si se bavio redukovanjem kilaze :D
Ne baš, prvo sam sredio kilažu, a onda se posvetio i životu sa ove strane lap topa, preporučujem svima.

Iz drugih razloga me nije bilo, da se ne vraćam na to. Tu sam u prolazu, svakako.
Korisnikov avatar
By Pavac
@Antoine
Nije to nista lose, cuo sam za to i probao ali meni ne prija. Ja ako ujutru ne jedem kako treba, ode dan u 3 lepe.

Korisnikov avatar
By skeske
Ja ovsene ne jedem, niti ih volim niti smatram da su potrebne organizmu. Energiju pokusavam kupiti iz zdravih masti, UH sto manje konzumiram (malo sam se udebljao zbog terenskog rada, moram jesti vani pa se odrazilo na masne naslage, pokusavam sada da se korigujem), dorucak su mi jaja, kobasice, meso, jogurt, sir i sl,,, Rucak nesto sa kasike, neke corbe, vecera kao sto sam i napisao.
Svasta sam probavao, ali ovo je nesto sto mi najvise prija.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]