Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Pavac
Danas sam pocepao oko pola sata sklekove i razne varijacije trbusnjaka.. teram se da svako vece uradim neke vezbe
Da li vi vezbate za vreme karantina?

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By skeske
Apsolutno. Samo sto mi je ovo stanje sjebalo neke planove ali sta bih sad....
Ako radis sklekove, imas nekoliko varijacija, da pogodis sto vise i kvalitetnije sve dijelove grudi, imas na jutubu mnogo klipova
Korisnikov avatar
By Pavac
Momci, i sami znate šta je korona uradila :D U gym ionako nisam još hteo da idem, ali nije se ni moglo trčati itd..

Nažalost, nisam nešto mnogo smršao, i dalje sam na oko 95 kg na 187 cm.. dobra stvar je što se nisam ugojio i manje više sam jeo ok

cilj mi je i dalje da se spustim na 90 kg ili malko ispod pa da krenem da nabacujem mišiće

imam sledeća pitanja? koliko whey može da pomogne prilikom mršavljenja? da li bi se od njega ugojio? uzeo bih ga oko 30 gr uz 300 ml mleka za doručak..

kad se spustim na željenu kilažu, i krenem u teretanu da nabacujem mišiće, da li se mogu ugojiti?

sad trenutno samo preskacem vijacu jer stalno pada jebena kisa..
trcanje mi najvise prija kad hocu da smrsam.. kilogrami se sami tope kad trcim nekoliko km dnevno..
Korisnikov avatar
By Valderama
Ja sam skinuo 6kg (izbacio sve sokove, alkohol, slatkiše, "reprezentativne" pekarske "specijalitete", eliminisao naviku prežderavanja posle ponoći pred odlazak u krevet) i sad sam na 1,93cm/95kg. Rameni pojas mi je pomalo oslabio, a stomak BLAGO štrči, međutim to se, valjda, može srediti u teretani za manje od mesec dana.
Korisnikov avatar
By Pavac
Sjajna visina! :clap:
Po nekoj idealnoj težini trebao bi da smršaš još 2-3 kg i da onda takav mršav kreneš na nabacivanje mišića..

Nadam se da će se javiti stručniji ljudi...
Korisnikov avatar
By Pavac
Sad sam pocepao oko 40 min preskakanja vijace.. odlicna je to stvar, ali trcanje je trcanje..

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Pavac
Valderama , kako ide skidanje kg?

Ja trcim vec par dana, oko 3-4 km dnevno ..
Korisnikov avatar
By Antoine
Nisam ginkolog, ali mogu da pogledam.
Pavac napisao: Ned Jun 07, 2020 10:28 pm
imam sledeća pitanja? koliko whey može da pomogne prilikom mršavljenja? da li bi se od njega ugojio? uzeo bih ga oko 30 gr uz 300 ml mleka za doručak..

Neće ti protein ni pomoći ni odmoći da smršaš. Pogotovo ne 30g. Više će te ovo mleko ugojiti. Protein, i to izolat, pomaže kod keto dijete recimo, da dostigneš targetovan unos proteina bez dodatnog unosa hidrata. Protein može da ti uspori mršavljenje, ako ga uneseš previše pa počne da se glukogenezom pretvara u šećer, ali opet u odsustvu drugih hidrata. 30g dnevno su zanemarljive količin za sve ovo.

Nije mi jasno zašto uzimaš protein za doručak? Uzmi ga za večeru, bez mleka, ili posle treninga.
Pavac napisao: Ned Jun 07, 2020 10:28 pm
kad se spustim na željenu kilažu, i krenem u teretanu da nabacujem mišiće, da li se mogu ugojiti?
Ne da možeš, nego moraš. Po definiciji. Verovatno je tvoje pitanje da li ćeš povećati procenat masti. Tu je odgovor, hteo ili ne, da. Mada, ako si baš početnik u teretani, moguće je da ćeš dostići ideal i nabaciti mišiće uz skidanje masti. Inače, jedno bez drugog jako teško ide, potrebni su ozbilji ciljani treninzi i ozbiljno korigovana ishrana.

Znam kako ti to sad zvuči, da skinem par kila masti, pa da nabacim par kila mišića, ali mnogi ljudi su posvetili život da pronađu formulu za to. I nisu uspeli. Moj savet ti je da ne juriš cifre na vagi, gledaj da se dobro osećaš i ako već hoćeš da se zamajavaš brojkama, meri obime i procenat masti. Ako to hoćeš da spustiš, moraš da kombinuješ ishranu+trening.

Inače, napraviše nauku od toga, ali je stvarno simple as that: kalorijski deficit i suficit nas mršave i goje. Druga stvar koja je u priči je hormonski odgovor organizma, ali to je opsežna priča, recimo ukratko da ako jedeš hidrate, smanjiš masti, ako povećaš masti, smanjiš UH, ova dva u kombinaciji su garantovano dobijanje masnog tkiva. Proteini, u normalnoj meri, ne utiču toliko ni na mršavljenje ni na gojenje.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]