Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Lucky
Kum Žoržo napisao:Valja li taj teksaški bok?

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk
Popio sam 3 tocena i meni je leglo odlicno. Sad, ne mogu bas da ti analiziram nijanse ukusa i arome.
Inace, drug sa kojim sam pio (Amerikanac) ima hobi da proizvodi pivo za vlastite potrebe i on ga je i odabrao za nas.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Bio sam na festivalu britanske hrane i piva.

Ova pivara http://www.stpetersbrewery.co.uk/ je pokidala.

Posebno Cream Stout. Fenomenalno. Od dizajna do ukusa.

Probao sam i neka piva od Red Star Brewery, ali nisu ništa specijalno, a nešto su skuplja od ostalih. Neki ejl je bio, sačuvao sam i flajku zbog imena :)

The Orkney Brewery je takođe bio dosta dobar. Dark Island i Dragonhead. Dosta dobro, zanimljiv dizajn flaša.

Zima je sezona tamnih piva i jedva čekam da stigne. Klonio sam ih se letos.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Mikoni napisao:Bio sam na festivalu britanske hrane i piva.

Ova pivara http://www.stpetersbrewery.co.uk/ je pokidala.

Posebno Cream Stout. Fenomenalno. Od dizajna do ukusa.

Probao sam i neka piva od Red Star Brewery, ali nisu ništa specijalno, a nešto su skuplja od ostalih. Neki ejl je bio, sačuvao sam i flajku zbog imena :)

The Orkney Brewery je takođe bio dosta dobar. Dark Island i Dragonhead. Dosta dobro, zanimljiv dizajn flaša.

Zima je sezona tamnih piva i jedva čekam da stigne. Klonio sam ih se letos.

Dal' me lozis da je St. Peters bio u Beogradu!? Pa taj njihov krim staut mi je jedan od omiljenih stautova.

Jel bilo mozda ovo? Slika
Korisnikov avatar
By Mikoni
Da, da...St. Peters je pivara koja se nalazi blizu rodnog sela britanskog ambasadora. Držao je neki govor pa je to pomenuo. Kontam da je on zaslužan što su tu. Inače, to je u Eseksu, blizu Kolćestera. Drugar s kojim ću praviti pivo ide tamo na master, pa se nadam opremi i sastojcima :)

Nisam video to pivo sa slike. Ali bilo je 50 vrsta, navodno su sva po prvi put u Srbiji. Hrana smeće, cela organizacija loša, ali piva su stvarno bila odlična.

Inače, ako budeš u prilici, pokušaj rokati IPA uz sir torotan, iz mješine (ovčija koža koja se naduva pa se u nju stave sir ili kajmak, da upije miris). Ubija koliko je dobra kombinacija. Slan sir, golica nepce, samo tera na još piva.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Ja istripovao da je Torotan neki britanski sir i krenuo da guglam, a ono mi izbacuje "bosnian traditional cheese" :D

Inace, sir stvarno dobro ide uz pivo, pogotovo tvrdji sirevi. Ima blizu mene jedna specijalizovana prodavnica piva i svake subote se organizuju degustacije razlicitih piva i suvek se sluzi neki kackavalj koji te samo tera da jos vise sljemas. Jos kad krenu sa degustacijama nekih belgijskih piva ili imperial stauta ume da bude zajebano. Odes u prodavnicu popodne, vratis pijan kuci :D
Korisnikov avatar
By Mikoni
Kum Žoržo napisao:Ja istripovao da je Torotan neki britanski sir i krenuo da guglam, a ono mi izbacuje "bosnian traditional cheese" :D

Inace, sir stvarno dobro ide uz pivo, pogotovo tvrdji sirevi. Ima blizu mene jedna specijalizovana prodavnica piva i svake subote se organizuju degustacije razlicitih piva i suvek se sluzi neki kackavalj koji te samo tera da jos vise sljemas. Jos kad krenu sa degustacijama nekih belgijskih piva ili imperial stauta ume da bude zajebano. Odes u prodavnicu popodne, vratis pijan kuci :D
Usrani internet. Taj sir je hercegovački specijalitet (koliko znam, uglavnom istočna herc.). Eventualno crnogorski. Nije iz Bosne. Mislim da ga u Staroj Hercegovini služe uz mostarsku žilavku. Bar sam ja tako dobio.

Meni uz pivo super ide i suvo ovčije meso. Jedan od razloga zašto više volim cirkati kod kuće, nego u kafani ili pabu.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
@Mikoni

Ma to je bilo na engleskom, za njih je sve to Bosna.

I ja vise volim da pijem pivo kod kuce, pogotovo ako je neko bas dobro. Manje zbog hrane, vise jer mogu da se bolje koncentrisem i uzivam. Kad sam u kafani ili negde sa ekipom, mogu da pijem i losija piva, ne obracam previse paznju. Od hrane uz pivo najvise volim ribu, ne znam ni sam zasto. Doduse, to zavisi od toga koje se pivo pije, jer se tacno zna koje pivo ide sa cim. To uparivanje pivo-hrana je jedna od oblasti koje svaki pivski somelije mora da poznaje.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]