Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Pavac
Zasto ne domace? Drzavni je remek delo, ljudi su postali ikone..

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By skeske
Pavac napisao: Uto Dec 01, 2020 9:06 pm Zasto ne domace? Drzavni je remek delo, ljudi su postali ikone..

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока
Ne sumnjam da su super, ali ne domace.
Doduse ako insistiras, napisi, rado cu procitati ali necu pogledati😁
Korisnikov avatar
By Loki
skeske napisao: Uto Dec 01, 2020 9:04 pm Hajmo momci, top 5 vasih serija novije produkcije, dakle nesto u poslednjih par godina, necemo klasike?
Naravno ne domace. Rado cu procitati ai pogledati ako nesto nisam gledao🙂
Designated survivor
Korisnikov avatar
By Lucky
Posljednjih mjeseci sam se malo više navukao na Netflix pa da podijelim neke utiske:
The Crown mi se izuzetno dopala zbog insistiranja na stvarnim ljudima i događajima. Nisam ulazio u dubinu koliko su svi događaji mijenjani, uljepšavani ili prilagođavani nečemu ali mi se svidjela gluma i prikaz likova bez mnogo filtera. Možda je to samo moj lični utisak da su realno prikazani ali ih ekipa serije definitivno nije štedila.
La Casa de Papel ili Money heist mi je dokaz koliko hajp po društvenim mrežama može da ti stvori pogrešnu sliku o nečemu. Prihvatam da ima mnogo ljudi koji ozbiljno uživaju u ovakvim stvarima ali meni je to u rangu crtanog filma koji je preslikavanje gluposti poput Prison Break-a i sve preko 1. sezone (u oba slučaja) je čisto silovanje. Čak mislim da bi mnogo bolji utisak bio da je napravljen jedan solidan film umjesto serija. Moj lični problem je što iz nekog razloga nikako ne prekidam sa gledanjem raznih gluposti pa se maltretiram još dodatnih 4,5,6 sezona ili čak svih 10+ sezona u slučaju The Walking Dead. Više ne znam ni šta ni zbog čega gledam ali se redovno uhvatim da pratim i nešto očekujem.
Njemačka serija Dark me je baš zainteresovala. Svaka čast čovjeku koji je sve ono napisao i uklopio. Problem može biti što serija zahtijeva baš posvećeno praćenje ukoliko želiš da pohvataš sve, pa čak ni tada nisam siguran da će sve biti jasno. Prve dvije sezone sam uspio držati koncentraciju ali u trećoj su me počeli zamarati sa silnim preokretima pa priznajem da neke stvari nisam razjasnio do kraja. Za prave ljubitelje nije loše pogledati još jednom sve ali ja lično trenutno ne planiram u skorije vrijeme. Sve u svemu, serija nije preduga (3 sezone) i rađena je planski od početka do kraja što je izuzetno važno.
Pogledao sam i 3. sezonu serije Ozark koja me vratila u onaj prepoznatljiv osjećaj koji sam imao kod gledanja prve dvije sezone ili gledanja Breaking Bad-a.
Od dokumentaraca sam pogledao The Last Dance (odličan) a povremeno gledam i WW2 u boji.
Od filmova nisam ništa pogledao. Jednostavno ne nailazim na dobru preporuku koja bi mi privukla pažnju, a nisam ljubitelj ovih popularnih ekranizacija strip junaka ili sličnih gluposti.
Volio bih kad bi neko iznio svoje mišljenje i preporučio nešto od serija ili filmova što je vrijedno gledanja.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By djokonda
Jedini baš dobar film iz Netfliksove produkcije da mi pada na pamet je Marriage Storry sa Skarlet Johanson i Adamom Drajverom. Inače, meni je Netfliks sinonim za tkz. lazy writing kada su filmovi u pitanju...bukvalno mi sve deluje sklepano na brzinu. Nisam nešto ni ljubitelj njihovih serija mada Crown nisam gledao...i Narcos smatram hajpovanim, dok mi se Stranger Things svidela prva sezona.
Korisnikov avatar
By skeske
Lucky napisao: Čet Jun 03, 2021 12:40 pm Posljednjih mjeseci sam se malo više navukao na Netflix pa da podijelim neke utiske:
The Crown mi se izuzetno dopala zbog insistiranja na stvarnim ljudima i događajima. Nisam ulazio u dubinu koliko su svi događaji mijenjani, uljepšavani ili prilagođavani nečemu ali mi se svidjela gluma i prikaz likova bez mnogo filtera. Možda je to samo moj lični utisak da su realno prikazani ali ih ekipa serije definitivno nije štedila.
La Casa de Papel ili Money heist mi je dokaz koliko hajp po društvenim mrežama može da ti stvori pogrešnu sliku o nečemu. Prihvatam da ima mnogo ljudi koji ozbiljno uživaju u ovakvim stvarima ali meni je to u rangu crtanog filma koji je preslikavanje gluposti poput Prison Break-a i sve preko 1. sezone (u oba slučaja) je čisto silovanje. Čak mislim da bi mnogo bolji utisak bio da je napravljen jedan solidan film umjesto serija. Moj lični problem je što iz nekog razloga nikako ne prekidam sa gledanjem raznih gluposti pa se maltretiram još dodatnih 4,5,6 sezona ili čak svih 10+ sezona u slučaju The Walking Dead. Više ne znam ni šta ni zbog čega gledam ali se redovno uhvatim da pratim i nešto očekujem.
Njemačka serija Dark me je baš zainteresovala. Svaka čast čovjeku koji je sve ono napisao i uklopio. Problem može biti što serija zahtijeva baš posvećeno praćenje ukoliko želiš da pohvataš sve, pa čak ni tada nisam siguran da će sve biti jasno. Prve dvije sezone sam uspio držati koncentraciju ali u trećoj su me počeli zamarati sa silnim preokretima pa priznajem da neke stvari nisam razjasnio do kraja. Za prave ljubitelje nije loše pogledati još jednom sve ali ja lično trenutno ne planiram u skorije vrijeme. Sve u svemu, serija nije preduga (3 sezone) i rađena je planski od početka do kraja što je izuzetno važno.
Pogledao sam i 3. sezonu serije Ozark koja me vratila u onaj prepoznatljiv osjećaj koji sam imao kod gledanja prve dvije sezone ili gledanja Breaking Bad-a.
Od dokumentaraca sam pogledao The Last Dance (odličan) a povremeno gledam i WW2 u boji.
Od filmova nisam ništa pogledao. Jednostavno ne nailazim na dobru preporuku koja bi mi privukla pažnju, a nisam ljubitelj ovih popularnih ekranizacija strip junaka ili sličnih gluposti.
Volio bih kad bi neko iznio svoje mišljenje i preporučio nešto od serija ili filmova što je vrijedno gledanja.

Pogledaj El inocente, 8 epizoda, dobra serija.
Preporucio bih i seriju Patria (baskijska problematika).

Sto se tice nabrojanih, prvu nisađ gledao, La casa mi je prva sezona vrhunska, ostalo usiljeno.
Dark su pretjerali, zadnja sezona se moze povezati samo sa sveskom u ruci i zapisivanjem :)
Korisnikov avatar
By Lucky
skeske napisao:
Lucky napisao: Čet Jun 03, 2021 12:40 pm Posljednjih mjeseci sam se malo više navukao na Netflix pa da podijelim neke utiske:

Pogledaj El inocente, 8 epizoda, dobra serija.
Preporucio bih i seriju Patria (baskijska problematika).

Sto se tice nabrojanih, prvu nisađ gledao, La casa mi je prva sezona vrhunska, ostalo usiljeno.
Dark su pretjerali, zadnja sezona se moze povezati samo sa sveskom u ruci i zapisivanjem :)
Hvala na predlozima.
Ovo sa sveskom i olovkom je najbolji opis za Dark.Slika

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
"Zlatni dečko"

Iz velike ljubavi i repekta prema radu Beogradskog sindikata, uz koji sam odrastao, sazrevao i živim, kao i na osnovu nekih intervjua koje je Ognjen Janković (režiser) zajedno sa mladim glumcem Denisom Murićem (glavnim likom) davao u zadnjih šest meseci, sa puno očekivanja sam otišao sinoć u bioskop da odgledam film.

Glumačka ekipa vrlo dobra: Denis, Tihomir Tile Stanić, Petar Strugar, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić i još par mladih glumaca i glumica.

Poznavajući dešavanja u srpskom fudbalu što preko medija, što preko nekih malđih fudbalera, što preko nekih menadžera, može se reći vrlo zanimljiv materijal i tema za obradu. Priča je bila da će se obrađivati nešto što do sada nije bilo obrađivano u domaćoj kinematografiji - druga strana života mladog fudbalera, njegove nedaće u privatnom životu, menadžerske spletke i slično... Što se tiče scenarja, vidi se da jesu uzeli u obzir i obradili sve bitne teme za ovu priču, začinili su sa kriminalom, sa politikom, sa ljubavnom pričom... Malo se snimao i fudbal, ali ako je neko očekivao film o fudbalu, toga nije bilo ni na Montevideo niovu.

Iskreno na tanka priča što se tiče filma, ali je ovo prvi film koji sam gledao u zadnjih par godina u kojem fali dosta toga, jer se jasno vidi, a i sam je Ogi izjavio, da je ovo pravljeno za novi popularni format mini serije. Film je nekako nedorečen, dosta tema je samo čačnuto, dosta toga je nabacano, nekako je priča iscepkana i mnogo se, po mom mišljenju zadržavalo na nekim manje bitnim delovima kao što su žurke i treninzi(na to otpadne sigurno 15 minuta filma). U sat i trideset minuta filma, bukvalno se samo nabacavaju neke vrlo slabo obrađene teme i na kraju se završava vrlo vrlo brzo i nerazumno. Dakle umesto da se nakon zapleta poentira na kraju, deluje mi kao da su bili u fazonu imamo još 5-10 minuta za odjavu i spuštaj klapnu. To je svakako problem adaptiranja mini serije na format filma.

Ima film dosta dobrih delova, dosta poučnih i realnih priča u to nema sumnje, pored toga ima i duhovitih delova, ali mi nikako nije jasno ko je ciljna grupa ovog projekta.

Sve u svemu sam razočaran ovim Ogijevim prvim ostvarenjem, ali sam ubeđen da će serija biti barem za duplo bolja od samog filma, jer će biti više prostora za sve te čačnute teme. Da je kraj bio nešto bolji, onda bi se i celokupni utisak o samom filmu poboljšao, ovako je ostao nedorečen.

U rangu mi je sa "Malim Budom", samo što je Budo bio komedija, pa je i nekako moglo da se pređe preko nekih grešaka i gluposti. Film "Ekipa" koji ima koliko sam razumeo sličnu tematiku, međutim koji na osnovu utisaka drugih nisam ni gledao,mi deluje najpribližniji "Zlatnog dečku".

Ne bih preporučio nikome da ide da gleda film, ali bih preporučio da sačeka seriju i nju pogleda, jer mi je nerealno da i ona bude promašaj.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nisam gledao, ali isto Juzni vetar 2 mi je cisto sranje, mislio sam da ce Bikovicevog brata traziti prvih pola sata filma i onda preci na druge stvari, a oni ga traze ceo film i on na kraju umire jer ga onaj upuca. Jos Bugari predstavljeni kao teska sirotinja, koja zivi u heroinskom zavisnom drustvu i sa sve konjem u kuci...Bolje samo seriju da su pravili nego film.
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]