Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Valderama
djokonda napisao: Ned Jan 26, 2020 3:57 pm
Valderama napisao: Ned Jan 26, 2020 1:53 pm Zanimljivo, vredi pogledati. :P

Ja sam tek pre mesec dana :D saznao za Spilbergovu "Šindlerovu listu" i odgledao film. Odličan je. :clap:
Toplo ti preporučujem, ukoliko te zanima tematika vijetnamskog rata (pa i hladnog rata generalno) dokumentarnu mini seriju The Vietnam War u produkciji Netflix-a...ima 10 epizoda od po sat-sat i po. Edukativna, potresna, fantastični arhivski materijal, svedočenja i vrlo sveobuhvatna što joj omogućava činjenica da je ukupno trajanje oko 15 sati. Pre svega produkcija je fantastična, što je omogućila činjenica da Netflix stoji iza nje, ali je i serija čini mi se dosta objektivna, s tim da je fokus naravno na USA...ali mene je recimo serija naterala da malo pročitam i o tome šta se događalo u Indokini nakon ujedinjenja Vijetnama 1975. i koje su posledice rata bile i zašto je Vijetnamu trebalo toliko vremena da se integriše u međunarodnu zajednicu, praktično do sredine 1990-ih.
15 sati? treba naći vremena da se sve to odgleda.

Sećaš se kad sam te pitao za par preporuka u vezi vestern filmova?

Pogledao sam: "Poštanska kočija", "Divlja Horda", "El Dorado", "Rio Bravo", Tačno u podne" i "Tragači".

U planu mi je "Rio Lobo". :!:

Kako taj žanr deluje opuštajuće i relaksirajuće na čoveka, neverovatno. :angelic-sunshine: Kao da gledaš ekranizovane stripove koje si u detinjstvu obožavao. :romance-heartbeating:
Korisnikov avatar
By Pavac
Pogledao sam par filmova u zadnje vreme pa da iznesem utiske

Metastaze - Ništa specijalno, podseća me na šišanje i this is england. Prave se sranja i u jednom momentu sranja prestaju i ekipa se raspada. Po meni ocena 3

Panama - pogledao ga kad je izašao i gadno se smorio, ne volim takve izmišljotine sa zapada pa ovi naši mentoli loše kopiraju. Sad kad je prošlo par godina kontam ga kao malo bolje ali opet ništa specijalno. Previše jebačine, malo realne radnje. Negde sam pročitao da je prvobitno glavna uloga trebala da pripadne Nikoli Rakočeviću a ne Slavenu Došlu.. mislim da bi Rakočević bolje to odradio, ovaj Došlo baš slabo glumi lika koji paranoiše zbog ribe.. Ocena 2

ZG80 - već dosta bolje, dosta smešnih scena.. ocena 4

Vlažnost - teški smor, očajan film. Debili po netu pišu u fazonu woow konačno nešto moderno sa zapada.. to su garant oni debili koji jedu salaticu iz maxija za ručak i šišaju se za 1500 din. Po meni film težak promašaj, bez radnje i nekih realnih događanja. Ocena 1

Sveštenikova deca - ovo je već dosta bolje, dosta smešnih scena i gledao sam ga i ranije.. drag mi je film nekako :) ocena 5-
Korisnikov avatar
By djokonda
Ja sam od 9 nominovanih odgledao samo 3 (1917, Parazit i Bilo jednom u Holivudu)...Irca i Marriage Story, imam Netflix pa ću valjda odgledati nekom prilikom (imam želju ali nemam vremena), dok ove ostale čekam na HBO da budu (neki su već na HBO OD, ali slabo imam vremena za filmove)...od ova 3 koja sam gledao lomim se između 1917 i Parazita...Bilo jednom u Holivudu mi ima suviše rupa (kao i sve Tarantinovo posle Kill Bill-a) za best picture. 1917. je kinematografski stvarno fantastičan film (Rodžer Dikens - šef kinematografije je genije) i ja lično obožavam da gledam filmove sa odličnom kamerom i zvukom, ali je Parazit je ipak kompletniji film...prosto ima sadržajniji scenario (iako na momente pretenciozan), dobri su glumci, a režija je fenomenalna...mada sumnjam da će osvojiti. Favoriti su verovatno 1917. i Irac.
U svakom slučaju...mislim da je ova godina bila dosta dobra po pitanju kvaliteta filmova u Holivudu...čini mi se da je ove godine konkurencija mnogo jača nego nekih ranijih. Meni lično nijedan pobednik nagrade za najbolji film u poslednjih 10 godina nije ništa specijalno...poslednji pobednik da mi je baš dobar film bio je Slumdog Millionair 2009. i Ovo nije zemlja za starce iz 2008. Filmovi koji su pobeđivali posle su mi bili poprilično meeeh...Hurt Locker, Argo, Artist, Moonlight, Shape of Water, Spotlight, Birdmen...Godine kada je Moonlight, na talasu političke korektnosti, dobio oskara za najbolji film bilo je par jako dobrih filmova: LA LA Land, Manchester by the sea, Hell of High Water...ali ne, morao je da pobedi film o gej crncu. Ova godina je osvežavajuća u odnosu na par ranijih jer nema nominacije koja je u funkciji promovisanja neke liberalne agende.
Malo mi je krivo što su Knives Out izignorisali, mada je nominovan za najbolji originalni scenario, što i jeste najjači adut filma i nadam se da će tu nagradu da osvoji...bolji scenario ima od svih ostalih nominovanih sa rezervom Marriage Story, koji nisam gledao.
Korisnikov avatar
By djokonda
Lucky napisao:https://www.imdb.com/title/tt1883092/?ref_=nv_sr_srsg_0
Jedna preporuka za gledanje. U pitanju je njemacki film iz 3 dijela, sa njemackim pogledom na ww2, od pocetka do kraja. U dosta akcionih dijelova podsjeca na "Band of Brothers" i "Saving private Ryan" s tim da je fokus na istocnom fronu i, po meni, ima bolju i slojevitiju pricu.
Nije loš, s tim mi likovi nisu uverljivi kao tipični Nemci iz tog perioda...malo je film pranje Nemaca od svoje ružne istorije....ali ok je kao antiratni film. Kad si već spomenuo ''Band of Brothers'' preporučujem seriju ''Pacific'', HBO-ova isto, produkcijski dakle vrhunska...likovi nisu tako dobro razrađeni kao u ''Band of Brothers'' i serija te ne vezuje za likove kao BoB (verovatno zato što je sklepana od tri različite knjige), ali po meni jako dobro prikazuje užase rata na Pacifiku. Takođe, serija nešto slabije kreće i prve 3 epizode po meni su nešto slabije, ali od 4. epizode postaje odlična, a posebno su odlične epizode 5, 6 i 7 (sve tri su o bici na ostrvu Peleliu) i poslednje 2. Ova serija je u principu izbacila Remija Maleka...posle je došla Mr. Robot.
Korisnikov avatar
By Lucky
@djokonda, slažem se što se tiče likova. Meni je, prije svega, film interesantan zbog nemačkog ugla gledanja i istočnog fronta kao teme koja nije pretjerano obrađivana u zapadnoj filmskoj industriji.
Inače, oduži se ova izolacija pa se stigne i svašta nešto pogledati. Odgledao sam Narcos - Meksiko i utisci su solidni mada je za mene kolumbijski serijal mnogo bolji. Uzgred, danas vidim na RTS da je krenuo i prvi Narcos, pa koga zanima neka pogleda.
Druga stvar koju sam odgledao je serija Patriot i mogu reći da odavno nešto neobičnije nisam pogledao.
S obzirom da se ovo stanje neće tako brzo popraviti, planiram da krenem sa Better Call Saul is početka i završim sa poslednjom sezonom koja je pri kraju premijernog prikazivanja, a onda - logično, nastaviti sa Breaking Bad.

Послато са Redmi 4 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Lucky
Odgledao Better Call Saul, sezone 1 - 5 i ponovo se vratio u prepoznatljivu atmosferu koja me odusevila jos kod prvog gledanja Breaking Bad. Jedino imam problem sa tim sto sam bio ubijedjen da je 5. sezona ujedno i posljednja, kad ono - medjutim... ko ce sada cekati godinu dana na nastavak, narocito nakon cliffhangera u Giliganovom stilu.
  • 1
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 155
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol:

КК Partizan 24/25

Partizanu fali skok igrac, bukvalno ne vidim igrac[…]