- Ned Jan 26, 2020 6:59 pm
Sećaš se kad sam te pitao za par preporuka u vezi vestern filmova?
Pogledao sam: "Poštanska kočija", "Divlja Horda", "El Dorado", "Rio Bravo", Tačno u podne" i "Tragači".
U planu mi je "Rio Lobo".
Kako taj žanr deluje opuštajuće i relaksirajuće na čoveka, neverovatno. Kao da gledaš ekranizovane stripove koje si u detinjstvu obožavao.
djokonda napisao: ↑Ned Jan 26, 2020 3:57 pm15 sati? treba naći vremena da se sve to odgleda.Valderama napisao: ↑Ned Jan 26, 2020 1:53 pm Zanimljivo, vredi pogledati.Toplo ti preporučujem, ukoliko te zanima tematika vijetnamskog rata (pa i hladnog rata generalno) dokumentarnu mini seriju The Vietnam War u produkciji Netflix-a...ima 10 epizoda od po sat-sat i po. Edukativna, potresna, fantastični arhivski materijal, svedočenja i vrlo sveobuhvatna što joj omogućava činjenica da je ukupno trajanje oko 15 sati. Pre svega produkcija je fantastična, što je omogućila činjenica da Netflix stoji iza nje, ali je i serija čini mi se dosta objektivna, s tim da je fokus naravno na USA...ali mene je recimo serija naterala da malo pročitam i o tome šta se događalo u Indokini nakon ujedinjenja Vijetnama 1975. i koje su posledice rata bile i zašto je Vijetnamu trebalo toliko vremena da se integriše u međunarodnu zajednicu, praktično do sredine 1990-ih.
Ja sam tek pre mesec dana saznao za Spilbergovu "Šindlerovu listu" i odgledao film. Odličan je.
Sećaš se kad sam te pitao za par preporuka u vezi vestern filmova?
Pogledao sam: "Poštanska kočija", "Divlja Horda", "El Dorado", "Rio Bravo", Tačno u podne" i "Tragači".
U planu mi je "Rio Lobo".
Kako taj žanr deluje opuštajuće i relaksirajuće na čoveka, neverovatno. Kao da gledaš ekranizovane stripove koje si u detinjstvu obožavao.