Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By rudonja
I dalje citam Rat i Mir, napisacu jedan poveci post za 6 meseci kada budem procitao celo delo.
Korisnikov avatar
By Shomy_lee_jones
Duka85 napisao:Meni bi dozlogrdilo, više volim nešto kraće tipa za 10-20 dana da pročitam.

Sad sam uzeo Orvela 1984, sramota me je što nisam ranije čitao ali nikad nije kasno.
Slazem se,zivot je previse kratak da citam knjgie od 1000 strana.Nemam vise zivaca,poslednji je bio Tihi Don,i on me je,iako je odlicna knjiga,sahranio.200 strana mi je taman mera,u poslednje dve nedelje procitao sam Demijana(Hese),Ubiti pticu rugalicu(Lee) i Solaris(Lem),sve su razliciti zanrovi i sve su odlicne.
Sledeca na redu mi je bas Veliki brat..
Korisnikov avatar
By Duka85
Shomy_lee_jones napisao:
Duka85 napisao:Meni bi dozlogrdilo, više volim nešto kraće tipa za 10-20 dana da pročitam.

Sad sam uzeo Orvela 1984, sramota me je što nisam ranije čitao ali nikad nije kasno.
Slazem se,zivot je previse kratak da citam knjgie od 1000 strana.Nemam vise zivaca,poslednji je bio Tihi Don,i on me je,iako je odlicna knjiga,sahranio.200 strana mi je taman mera,u poslednje dve nedelje procitao sam Demijana(Hese),Ubiti pticu rugalicu(Lee) i Solaris(Lem),sve su razliciti zanrovi i sve su odlicne.
Da se razumemo nemam ja ništa protiv "debelih" knjiga ali trenutno(poslednjih godinu dana) mi nikako ne leže. Od Hesea mi je extra "Igra staklenih perli", ali kao i sve ostale njegove knjige odnos prema pročitanom štivu zavisi od trenutnog raspoloženja.
Npr meni je Dostojevski fenomenalan ali trenutno se ne bih zabavljao sa Karamazovima.
S' druge strane Rudonja je studiozan, koliko se sećam još pred leto je počeo.
Korisnikov avatar
By zola
Shomy_lee_jones napisao:

Ja volim te velike knjige, da kad pocnes da citas, opustis se i drzi te knjiga neko vreme. Mada odavno nisam citao neku beletristiku, uglavnom neke istorijske i uglavnom u elektronskom formatu.

Kad smo vec kod Tolstoja, bio je pre dva dana film Ana Karenjina u ponoc na b92, verzija iz 1997 sa Sofi Marso, Sonom Binom, Alfredom Molinom i Majom Kirsner. Sofi Marso je bozanstvena, a i Maja Kirsner je prelepa. Ana Karenjina mi je, uz Idiota, omiljena knjiga, ali zanimljiviji mi je deo o Ljevinu i Kiti nego o njoj i Vronskom.

Meni se vise svidja Brave new world od Hakslija nego Orvel
Korisnikov avatar
By ubicatigrova
Ako citas 1984 onda mozes i da procitas ako nadjes Mi od Zamjatina.
Koliko sam ja video, Orvel je pokupio dosta stvari iz te knjige. Ne bih da kazem da je plagijator, ali...
Uglavnom, Mi je napisana tamo neke 20-e u proslom veku i naravno bila je zabranjena dugo u Rusiji
Korisnikov avatar
By Antoine
zola napisao: Mada odavno nisam citao neku beletristiku, uglavnom neke istorijske i uglavnom u elektronskom formatu.
Čitanje knjiga u elektronskom formatu mi je kao igranje basketa na košu bez mrežice: postižeš neki efekat, ali, nije to to.

Opasno sam navučen na Brajsonovu "Kratku istoriju bezmalo svačega". Izuzetno duhovito i zanimljivo napisana knjiga o ... svačemu. :) Uveo bih je kao obaveznu lektiru, bar bi poboljšala katastrofalan nivo opšte kulture kod današnjih klinaca.
Korisnikov avatar
By zola
Antoine napisao:
zola napisao: Mada odavno nisam citao neku beletristiku, uglavnom neke istorijske i uglavnom u elektronskom formatu.
Čitanje knjiga u elektronskom formatu mi je kao igranje basketa na košu bez mrežice: postižeš neki efekat, ali, nije to to.

Opasno sam navučen na Brajsonovu "Kratku istoriju bezmalo svačega". Izuzetno duhovito i zanimljivo napisana knjiga o ... svačemu. :) Uveo bih je kao obaveznu lektiru, bar bi poboljšala katastrofalan nivo opšte kulture kod današnjih klinaca.
Nije isti uzitak, nije ni zdravo za oci (Hvala Bogu, jos nemam nikakvih problema sa vidom), ali je prakticnije, cim mi nesto sto me zanima padne na pamet, mogu da nadjem na netu u vecini slucajeva.

Nisam cuo za tu knjigu, bash cu da je potrazim, jer mi je u istoriji pogotovo interesantno kakav je bio zivot ljudi i tako neke stvari, nego sami ratovi i otkad-do kad je neko vladao, sto se uglavnom uci u skolama
Korisnikov avatar
By rudonja
Duka85 napisao: S' druge strane Rudonja je studiozan, koliko se sećam još pred leto je počeo.
Jeste. Poceo sam u julu.
Korisnikov avatar
By Mikoni
ubicatigrova napisao:Ako citas 1984 onda mozes i da procitas ako nadjes Mi od Zamjatina.
Koliko sam ja video, Orvel je pokupio dosta stvari iz te knjige. Ne bih da kazem da je plagijator, ali...
Uglavnom, Mi je napisana tamo neke 20-e u proslom veku i naravno bila je zabranjena dugo u Rusiji
Mislim da sam negde procitao da je Zamjatin postao popularan tek posle orvela, iako je Mi napisana, cini mi se, bar 20 godina pre 1984. Inace, Zamjatin je bio matematicar i knjiga je pisana, bar meni, vrlo neobinim i tesko citljivim stilom i bas sam se namucio dok sam je procitao. Ove dve knjige uz Hakslijev Vrli novi svet jesu tri najvaznije antiutopijske knjige svetske knjizevnosti.. Valja sve tri procitati, nisu ni narocito obimne..
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 39
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]