Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Mutinjo
E jbg sad Knofi, to koliko su trajali nije merilo kvaliteta, nikad nije ni bilo.
Sto se tice popularnosti medj' obicnim svetom, to tek nema nikakve veze. Pa danas svako zna da ti nabroji neke pesme npr Corbe ili Crvene jabuke :lol: pa to ne znaci da su bolji od neke grupe koja nije mainstream...
A sto se pesama tice, da ne kacim sad sve, ugusio bih temu :)

Da se razumemo, gotivim ja i Queen, ali ovi su mi ipak neka posebna kategorija...

Mada, kenjam i ja, sve je stvar ukusa, rasprava nam je na nivou moj tata je jaci od tvog tate :)
By kosta76
To je stvar ukusa, odnosno sta slusalac pronadje u pesmi. Meni je odredjeni broj pesama Cepelina draze od njihovih hitova koje vecina ljudi zna. Toliko ima unikatnih pesama koje ne lice ni na jednu drugu, a mnoge pesme drugih bendova su nastale pod uticajem njih.
NPR...Grupa The Eagles (inace obozavam Joe Walsh-a) je snimila pesmu Hotel California sa pelepim solom . Neko ce reci da je to najbolja stvar ikada, dok je nekome Bohemian Rapsody draza. Meni su draze pesme grupe Cream -Sunshine of Your Love ili White Room od obe pesme grupe Queen koje si naveo. Sa Cepelinom se taj krug pesama jos vise siri...
Neke pesme od Iggy Pop-a koje imaju 25 reci uvek pre zavrtim od Queen-a. Lost For Life ili Passenger me podignu pre neke rapsodije koja ima svoju muzicku vrednost ali me ne gadja u nerv...Bendovi osamdesetih poput Deff Leppard, Tesla , Motley Crew, Skid Row( ovaj sa Sebastijanom Bahom, a ne onaj sa Gary Moor-om iz sezdesetih od koga su kupili ime benda za 35000$), Bon Jovi, Wet Wet Wet i slicni....mi idu na kurac.
Dva bivsa(na zalost pokojna)) clana legendarnog sastava Thin Lizzy( Gary Moor i Phil Lynot) su napisali ovu stvar, pa neka neko kaze da nije u krugu najlepsih pesama tog zanra...Meni je do jaja ali ma kako savrsena bila nekome moze biti sranje bas zato sto je savrsena. Mnoge punk stvari nisu muzicki savrsene ali su do jaja
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
By kosta76
Knofler napisao:
Podjite na ulicu pa pitajte prolaznike da nabroje vise od 3 pjesme LZ, ako i toliko budu znali. Sa druge strane nema osobe koja nece znati desetak hitova Queena.

want it all?
Prosecan stanovnik Bugarske( a Bugara i Rumuna ima vise nego Srba) ne zna ni jednu pesmu od oba benda. Ne znaju ni engleski jezik. Zato Bugari znaju sve pesme od Miroslava Ilica, pa je po toj logici Miroslav veca zvezda od njih. Cecina pesma na mobilnom telefonu ih budi svako jutro.
Daj bre, pred raspad Varsavskog pakta krajem osamdesetih, bugarski granicari su menjali automate kalašnjikov za kasetu Miroslava sa našima iz susedne karaule. Bili su u bloku sa Sovjetima pa su imali oružja koliko hoćeš ali nisu imali Slavuja :lol: :lol: :lol: :lol:
Moj matori je slusao Jazz i Blues dok je neko slusao Beti Djordjevic, i sada ispada da je ona veca zvezda od BB King-a :?: Na jednog lika poput mog matorog imaš 10 "Betijevaca" :lol: Što je najludje, ona je bar imala jednu pesmu od koje može nešto da ispadne, a ovo sada je raspad totalni.
Željko Mitrović, gazda Pink kanala je bio basista benda Oktobar 1864, a kasnije je potrovao naciju najgorim turbo folk-om koji privatno sigurno ne sluša
By Knofler
Totalna zamjena teza, nevjerovatan spin.

Isto kao kad su onomad kad je Dzordan izjavio da bi uvijek izabrao Kobija ispred Lebrona, izmedju ostalog i zbog toga sto je osvojio vise titula, pa se javili trolovi da brane Dzejmsa i mlate kako je onda i Stiv Ker bolji od Nesa i Ajversona jer ima vise titula od njih.

Alo, pa ovdje govorimo o Queenu i Zeppelinu, o Magicu i Birdu rokenrola.
Kakvi crni Deff Leppardi, Pearl Jamovi, Skid Raw i Mitrovic, ko je njih pomenuo?! Ima i Boston vanvremenski More than a feeling, koji je veci hit od svih pjesama koje si naveo Kole i koji ja slusam radije od svih pjesama Zeppelina, pa znaci li to da je Boston veci bend od Zeppelina?

Mijesate subjektivno i objektivno. Volim i ja Pistonse pa ne mogu reci da su veca fransiza od Lejkersa i Seltiksa, jer to nije stvar ukusa vec realnog stanja.
By kosta76
Knofler napisao:Totalna zamjena teza, nevjerovatan spin.

Isto kao kad su onomad kad je Dzordan izjavio da bi uvijek izabrao Kobija ispred Lebrona, izmedju ostalog i zbog toga sto je osvojio vise titula, pa se javili trolovi da brane Dzejmsa i mlate kako je onda i Stiv Ker bolji od Nesa i Ajversona jer ima vise titula od njih.

Alo, pa ovdje govorimo o Queenu i Zeppelinu, o Magicu i Birdu rokenrola.
Kakvi crni Deff Leppardi, Pearl Jamovi, Skid Raw i Mitrovic, ko je njih pomenuo?! Ima i Boston vanvremenski More than a feeling, koji je veci hit od svih pjesama koje si naveo Kole i koji ja slusam radije od svih pjesama Zeppelina, pa znaci li to da je Boston veci bend od Zeppelina?

Mijesate subjektivno i objektivno. Volim i ja Pistonse pa ne mogu reci da su veca fransiza od Lejkersa i Seltiksa, jer to nije stvar ukusa vec realnog stanja.
Bolje da vise ne pricamo o muzici posle ovog boldovanog koje si ubrojao medju ovaj trash :? :? Boze oprosti mu :lol:
Ovo drugo ynaci samo da si sklon Pop baladama...majko mila More than a Feeling, trazim jastuk kada to neko hoce da zavrti, zeva mi se. Srecom, niko to nije odavno uradio :lol: :lol:
By Knofler
Pearl Jam nije ni u 2 najbolja grunge benda, o cemu onda da pricamo?

Nema veze, vi ste u pravu. Pojma nemaju ni Gunsi, Queen, Nirvana...

Samo za kraj: NAJGORI album Queena je u rangu sa najboljim Pearl Jama tj. Queen I sa Ten-om.
Korisnikov avatar
By Shomy_lee_jones
hahaha ostrasceni Knofi,neprocenjivo :) udarace glavom u zid,i udarace,i udarace... :angry-banghead:
Meni je Quenn omiljen kao bend gledano onako celokupan opus,ali sam svestan da sam jako subjektivan,i da je to ne znaci da je i svima.
Slazem se sa nekim Knofijevim stavovima,ali i sa Koletovim i Mutinjovim.
More than a feeling i ja gotivim do jaja:)))))pogotovo Scrubs Air Band verziju:)
a ovo je za mog psihodelicnog brkatog gurua:
By Knofler
Po cemu sad ostrascen?!?
Da mi necete reci da Nirvana i Alice in Chains nisu uticajniji i veci grunge bendovi od PJ???

Ljudi, jeste li vi svjesni da su cak i Britanci proglasili Queen za najveci rok bend iza Beatlesa? A koliko znam i Zeppelini su njihovi, kao i Pink Floyd, Clash, Pistolsi, Stonesi...
E sad zamislite situaciju da oni dodju da nama Srbima pricaju kako je Toplica Milan veci narodni junak od Kraljevica Marka itd., itd...

EDIT:
Pozdrav svima od mene za narednih 20 dana, odoh da napusim kidaca nerava Kobilica, ako treba i duze cu odmarati.
Korisnikov avatar
By Shomy_lee_jones
Polako bre,zajebavam se covece.sta si se primio
Jel cujes ti mene,i za mene je Queen najbolji ikada,al to je brate subjetivno kapiras,ukusi i te fore...
ne napusavaj nikoga,bice ti zao posle nepisanja
evo jedna za tebe,da se smiris,be cool:
Korisnikov avatar
By zola
Nisam preveliki ljubitelj Zeppelina, ali za mene je ovo najbolja pesma svih vremena. Ovo kao da je sa neke druge planete

Zeppelin i Queen volim podjednako, a ovo mi je omiljena stvar od Queena, ali bash ova verzija

Kole, nalozio si me da poslusam Skynyrd, ranije sam znao samo Alabamu, koja me iritira, ali ova me odusevljava.

Obozavam tako kad prvi put cujem neku vrhunsku pesmu i pustam je iznova po sto puta
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 188
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]