Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Cuj oni najveci zaljubljenici, pa ja igram sa Wrexham-om za ime Bozije :D
Korisnikov avatar
By Vuk
Karabu, izvinjavam se zbog nanetog dusevnog bola, nisam znao da je bolest kod tebe toliko uznapredovala :D Ali Wrexham, pa gde njih nadje?? Svaka ti cast! Kako napredujes? Koja je to divizija uopste? Mene malo smaraju ostrvske nize lige zbog smrdljive radne dozvole, tako da izbegavam te timove u sirokom luku. Jednom sam vodio Rangers, doveo ih u drugu ligu, ali sam tu poludeo jer su mi sve talente koje sam zeleo da dovedem stopirali zbog mrtvog work permit-a.
Korisnikov avatar
By Karaburac
E pa work permit je samo jedna od drazi ovakvog fudbala. Vremenom shvatis da ni ne gledas igrace koji nemaju drzavljanstvo EU zemalja ili veliki broj nastupa u reprezentaciji (zapravo za work permit ti treba da je zemlja po FIFA plasmanu rangirana do 70-og mesta, a da je igrac u prethodne 2 sezone odigrao 75% meceva svoje reprezentacije u tom periodu. Imas i neke posebne slucajeve tipa kada ima gomilu nastupa ili je izuzetan talenat) i tako izbegavas nepotrebno nerviranje.

Inace moj dragi Wrexham pocinje u 5-oj engleskoj ligi koju sam osvojio odmah u prvoj sezoni. Posle toga sam sledecu godinu bio 7. u cetvrtoj ligi, pa sam je sledece sezone osvojio i usao u trecu koju trenutno igram.

Gotivim te nize lige jer imas dosta da se jebes oko finansija, cak i da ne izadjes iz okvira budzeta koji ti da uprava opet imas fore da zapatis bankrot pa moras dobro da proracunas finansijsku konstrukciju sam za celu sezonu. Takodje nekako se uklapa u ono sto najvise gotivim (proizvodis igrace pa ih prodajes dalje, a u isto vreme gledas da pravis dobar rezultat).

Na ranijim menadzerima sam vodio razne ekipe Napoli, Notingem Forest, Koventri, Kru Aleksandru, naravno jos ranije Partizan, Mancester itd. Medjutim Wrexham me je osvojio kada sam pozeleo da igram petu ligu i onda sam trazio kandidata. Tradicija (treci klub osnovan u engleskoj), solidan stadion od 15000 (inace najstarijij stadion u engleskoj na kome se i dalje igraju profesionalni mecevi) i cinjenica da je najveci grad u severnom Velsu dovela me je do toga da taj klub moram da izvedem na slavne staze. Plus iz nekog razloga su mi Velsani posebno interesantni :). Eto tako se sve to poklopilo i od tada sam postao fan Red Dragons-a :)
Korisnikov avatar
By Antoine
Vuk napisao:Sjajan tekst. Hteo sam ovih dana da napisem preporuku, ali tek sad uhvatih vremena. Obzirom da mi se cini da su Antoine i Salvatore najveci ljubitelji (preciznije ljubimci sto bi rekao Sojic), imam preporuku za vas. Kada budete imali vremena i zelje, probajte i testirajte tim pod imenom Midtjylland. U zivotu mi na pamet ne bi palo da igram Dansku ligu, ali zaljubljenost u vodjenje bednih timova me je dovela do ove simpaticne ekipa. Season prediction - 4 na tabeli. Tim pun talentovanih Nigerijaca, jer imaju saradnju sa jednim Nigerijskim timom. Perjanice tima: Sylvester Igboun, Rilwan Hassan i Danci Mads Albaek (koji sada igra za francuski Rems) i stoper Eric Svyatchenko. Budzet mali, tj nema ga, najveci izazov jeste zadrzati ove glavne igrace koje traze mnogi evropski klubovi i kao sakali salju svoje ponude. Dobra omladinska skola i interesantna prica, obzirom da sumnjam da ste ikada igrali sa nekim danskim timom :) Moji najveci uspesi u ove dve sezone koje sam odigrao: 1/8 finala Lige Evrope i 1/4 finale Lige sampiona. Danske titiule se podrazumevaju :D
p.s. Nevezano za ovo, najveci talenat sa nasih prostora na ovom menadzeru - Alen Halilovic. Jedina mana sto Mamic trazi velike pare za njega.
Igrao dansku ligu, sa Brondby-jem, ali me smorila preduga pauza između polusezona...

Vidi ovog Karaburca snoba, englesko-velška koalicija. Za mene je najveći uspeh do sada osvajanje kupa uefa sa East Stirlingom, za šta mi je trebalo cirka 14 sezona.
Korisnikov avatar
By Vuk
E to Karabu zavisi od preferencija. Vremenom sam naucio da je mnogo lakse naci talenta na nekoj prasnjavoj ledini u Juznoj Africi, ili Kamerunu nego na terenu sa vestackom travom u Belgiji. Bas zato ti odajem priznanje, posto je iz moje perspektive mnogo teze nalaziti talente u Evropi, nego u Africi i Juznoj Americi. Mozda gresim, ali za ovih nekoliko godina igranja, stekao sam takav utisak. Uz to, najcesce igraci iz neevropskih sredina hoce da dodju za manje para, nego ovi nasi Evropljani, sto je jos jedan plus.
Antoine, postoji li liga gde se ti nisi oprobao? :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa mogu da ti kazem da u Velsu izlaze solidni talenti, moze da se probere i ovako. Moje omiljene zemlje za uvoz kvalitetnih low cost igraca za engleske nize lige su Skandinavija (hiper produkcija glavonja, dobri u odbrani), Ceska (solidni igraci na sredini mogu da se nadju), Island (glavonje i afrikanci sa dvojnim pasosima), Irska, Severna Irska i Skotska (kad vec igram sa Englezima dobro je imati i region) i naravno Holandija i Belgija jer su bliske, a moze da se nadje i dobrih igraca. Francuska isto vrvi od talenata, ali su malo skuplji.

@Toine ok sjebao si me, nikad nisam igrao vise od 10 sezona, ali ovog puta sam cvrsto resio da nove menadzere vise necu ni da uzimam bicu Wrexham for life :)

EDIT: Inace ja najvecim uspehom smatram kada sam na menadzeru 2009 valjda osvojio sa Wrexhamom (sa kojim sam tada bio u trecoj ligi) liga kup engleske. Osvajao sam posle i prvenstva, ali to mi je nekako najdraze. Nakon toga bio sam jedini menadzer u trecoj ligi sa reputacijom world class :D
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
ju ju ju ! ozivela nam tema ! jeeeeeeej ! :D

ja sve danas cu, sutra cu da pisem o svom pohodu u FM13ici :D

Vuce igrao sam FM08 cinimi se Demo sa samo Danskom ligom i igrao sam sa Kopenhagenom nesto kratko tada sam bas bio lud nisam imao dovoljno jak komp za sl verziju pa nisam imao de da nadjem ful verziju i onda igrao nekih 2.3 nedelje sa dancima :D

sto se tice najnize lige, kontam da je bila Druga srpska sa Radom u vreme kada su tamo igrali Brana ILic i Milos Bogunovic u napadu tako nesto 08,09 ne mogu se setim tacno

dok od engleza sam igrao 3. diviziju tj. 1 ligu engleske sa tada Lids bio u pitanju doveo sam Sol Kembela, Van der Mejdea i tako neke veterane :D mada sam probao i sa Kiderminsterom ali nisam bio previse lud za njima :P

najgotivniji mi je Cempionship jer igras tekme na svakih 3-4 dana :D

najveci uspeh mi je u ovom sada sejvu, ali o njemu cu kad budem imao vise vremena jer sam vec 7. sezona a da bi sve to opisao treba mi dosta vremena :D

pozdrav i naravno cim izadje FM negde javite mi na pp hvala !
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Jel igra neko FIFU ili sam ja jedini Srbin koji preferira FIFU,a ne PES?
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
MILOS OBILIC napisao:Jel igra neko FIFU ili sam ja jedini Srbin koji preferira FIFU,a ne PES?
nisi jedini, dosta je bolja Fifa, ali nekako mi je pes u krvi i lepse zvuci idemo na pes nego idemo na fifu :P
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Salvatore Guliano napisao:
MILOS OBILIC napisao:Jel igra neko FIFU ili sam ja jedini Srbin koji preferira FIFU,a ne PES?
nisi jedini, dosta je bolja Fifa, ali nekako mi je pes u krvi i lepse zvuci idemo na pes nego idemo na fifu :P
Meni se PES ne svidja.Naprimer das loptu u prazan prostor Volkotu,Laveciju ili Ronaldu i oni vec 15 metara ispred protivnickog beka.I odbrambeni igraci ne mogu da isprate Ronalda i Mesija koji kad uzmu loptu predju pola terena i 3-4 igraca dok je na FIFI to nemoguce.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 57

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]