Realno i ne treba ti vise od 150 evra. Takvu neku cifru bih i ja dobio od mojih, ali bih poneo i nesto svojih para, koje naravno ne bih trosio

, ali bih ostavio tu za svaki slucaj. Ako ne kupujes stvari, trenerku, majicu, patike, onda ti je to sasvim dovoljno para. Cena stvari u Nike, Adidas i ostalim radnjama je nesto veca nego u Srbiji. Otprilike za 5-10 evra.
Ja sam bio u Lidu di Jesolu, ali se sem diskoteke ne secam nicega sto je za forum

. Odatle sam isao u Veneciju. Ako te zanimaju gradjevine, dobar grad, ali je meni realno zestoko sranje. Sve skupo, u restoran ne mozes da sednes ako ne narucis i pice uz sendvic ili picu. Jos me je neki golub posrao tamo. Inace golubova ima previse, nemoj se naslanjati na neku zidinu jer ce te posrati. Nigde nema klupe da se sedne, sem na pristanistu, tako da cete zaboleti noge od duge setnje. Kupatila takodje nema, tako da moras ici u restoran u WC, a da bi ga koristio moras nesto da kupis.
Hrana im je losa. Za dorucak kifla i dzem, sva sreca soka ima u neogranicnim kolicima, preko aparata za sipanje. Za veceru neke bezveze makarone sa mesom. Ipak fora je da sacekas da te makarone oni odnesu, jer u Italiji donesu jednu hranu, sacekaju da pojedes i odmoris, pa ti onda donesu drugu. Tako sam ja u nekoj banji u Italiji odustao od makarona, ali sam ostao sa jos desetak drugova i devojaka za stolom. Neki ludaci cekali da im se razmuti afrodizijak pa ostali za stolom

. Posle toga konobari donose meso sa krompirom, posle pola sata opet meso, samo sada piletinu, sa krompirom. Tako da treba cekati. U toj banji na severu Italije je najbolja hrana bila, bilo je i onih sendvic sladoleda sa keksom i valilom, mogao si uzeti 10 komada ako hoces. A najbliza kuca od naseg hotela 5 km

.
U Meku je cena cizburgera jedan evro, sto i nije toliko skupo, mada su mi onaj luk, krastavac i povrce u cizburgeru odvratni, da povratis na sta lice. Kola i kropmir, kao i sladoled i milk sejk odlicni. Ja sam bio u severnoj Italiji, a Mek je bio u Firenci, Pizi. Picu sam jeo na plazi u Riminiju. Zanimljivo da majstor prvo ispece jednu picu, velicine veceg tanjira, nesto malo vecu, i donese za sto, pa onda ode da napravi drugu pa cekas da ti donese. Tako da ako odes sa drustvom nacekaces se.
Sto se tice piva cena je oko 1,5-2 evra. U diskotekama pivo i kokteli 5 evra. Nastro azzuro sam pio, nije lose. Mozes pivo kupiti i na pumpi pre ulaska u Italiju. Pivce u Sloveniji je oko 10 evra za 6 limenki, sto i nije puno. Italijanski koktel neki Limuncino, ako sam dobro napisao i ako se secam pravog naziva, je oko 12-15 evra. Ako budete imali frizidere u sobama, nakupujte se tog piva u Sloveniji.
Ne znam dal pijes zestinu, ali preporucio bih ti da poneses jednu flasu od kuce, bilo da je rakija, bilo votka, bilo viski. Ponesi sendvice makar da imas za prvi dan u putu i sutradan u Italiji. 3-4 sendvica obavezno ponesi, najbolje kulen, pavlaka i tvrdi sir.

Pivo ne bih nosio u putu, jedino ako hoces da na pocetku puta stuces 2-3 komada, pa da pravis ludosti vec u Srbiji.
CIMANJE NASILJE
SIPURSKE LIVADE