Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Peja
milanezija napisao:Pogledaj dom svoj andjele
+1

Inace, do skora sam bio u tripu da je ta pesma nastala za vreme ili neposredno posle bombardovanja, onda nadjem da je iz 1985
Korisnikov avatar
By The Answer
Peja napisao:
+1

Inace, do skora sam bio u tripu da je ta pesma nastala za vreme ili neposredno posle bombardovanja, onda nadjem da je iz 1985
Ti si onda ili solidno mlad ili solidno ne slušaš tu sortu muzike.

Decu ti neću oprostiti takođe ljudi povezuju sa bombardovanjem, greškom naravno.

Što se tekstova tiče teško da bih i top 20 mogao da izaberem a ne jedan, od Prokletija i Seoba do... ma mozak mi povileni samo kad krenem da razmišljam

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
By Peja
The Answer napisao:
Peja napisao:
+1

Decu ti neću oprostiti takođe ljudi povezuju sa bombardovanjem, greškom naravno.

Što se tekstova tiče teško da bih i top 20 mogao da izaberem a ne jedan, od Prokletija i Seoba do... ma mozak mi povileni samo kad krenem da razmišljam

Ameri su bombardovanje zvali 'Milosrdni Andjeo' pa sam zato tripovao da je pesma ironicno tome posvecena...
Peja napisao:
The Answer napisao:
Peja napisao: +1

Ameri su bombardovanje zvali 'Milosrdni Andjeo' pa sam zato tripovao da je pesma ironicno tome posvecena...
Ni to nije tačno, taj termin je deo Slobine propagande, Ameri su koristili Operacija Plemeniti nakovanja a ostali nešto kao Operacija saveznička sila ili nešto slično.

Anđeo je preveliki hit bio još od svog postanka, jedan od najvećih ikad, danas ne može da se zamisli da ove šupčine koje se nazivaju muzičarima iznedre nešto tako veliko što će tako jako i tako brzo a opet tako dugo protresti scenu... tako da teško da bilo ko rođen dok je SFRJ još bila čitava a da bar malo sluša rok misli da ima veze sa bombardovanjem.

Korisnikov avatar
By Lucky
Kad smo vec kod ex yu pop rok muzike, ne znam da li vi u Srbiji imate mogucnost da gledate HRT kanale, ali sinoc je krenula druga sezona muzicke emisije ''A strana". Prva sezona je bila odlicna iako se bazirala iskljucivo na hrvatskim pjesmama, a ove sezone su vec krenuli ka Bosni.
Vrhunska produkcija i fantasticni muzicari koji sviraju i pjevaju uzivo. Imaju i svoj kanal na youtube.
By milanezija
Ja sam preslušao sve snimke te emisije na YT, slučajno otkrio, fantastično je, i hvala za info o S02 :D

Pokušava i RTS kao nešto sa Luda Noć, ali osim muzike trpaju i "igrice" pa razvodne dosta, a i prilično loš izbor gostiju imaju
Korisnikov avatar
By Lucky
@milanezija, jesi li pogledao sinoc? Bili gosti Masimo, Kekin, Cola i Nina Badric. Pored njihovih pjesama se pjevale stvari Azre, Valjka, Filma, Kemala Montena, Olivera,...
Ako se ne varam, na yt su samo snimci pjesama a meni je odlican i onaj dio price izmedju.
Jos prosle sezone mi je padala na pamet ideja bi bilo super da se u Srbiji uradi nesto takvo jer stvarno ima mnogo nase pop rok muzike koja je potpuno potisnuta sa medija. Ludu noc sam malo pogledao i stekao utisak da su imali namjeru da urade nesto slicno samo sto, po meni, nisu uspjeli ni 10%. Prvo su utrpali 4 voditelja i besmisleno takmicenje, a pjesme i bendove su potpuno zapostavili.
By milanezija
Nisam pogledao ni jednu jedinu epizodu na TV-u nažalost :( Samo na jutjubu, ali od sledeće nedelje ću definitivno ako sam u mogućnosti tad, da ispratim i na tv-u, muzika je fenomenalna, i ovi mladi pevači su veliko pozitivno iznenađenje. A sva 4 ta gosta su veliki carevi, tako da mogu da zamislim kako je bilo

Hrvati su imali pre par godina fenomenalan novogodišnji program, imaju 3 dela na jutjubu, malo je ovaj prvi bio naporan isto fazon takmičenje ali top muzika, a onda kad su krenuli miksevi bilo je sjajno, spoj glumaca i pevača, uvek me kopkalo što naši ne probaju nešto tako za NG, mix narodne i pop-rok muzike, glumci pevači, razne kombinacije mogu, RTS zadnje 2 godine se stvarno trudi da povrati malo takve emisije, ali prave greške u koncepciji stalno, ali sve pohvale za želju
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=yboCPWTx9V8[/bbvideo]
Korisnikov avatar
By Peja
The Answer napisao:
Peja napisao:
The Answer napisao:Ti si onda ili solidno mlad ili solidno ne slušaš tu sortu muzike.

Ni to nije tačno, taj termin je deo Slobine propagande, Ameri su koristili Operacija Plemeniti nakovanja a ostali nešto kao Operacija saveznička sila ili nešto slično.

Anđeo je preveliki hit bio još od svog postanka, jedan od najvećih ikad, danas ne može da se zamisli da ove šupčine koje se nazivaju muzičarima iznedre nešto tako veliko što će tako jako i tako brzo a opet tako dugo protresti scenu... tako da teško da bilo ko rođen dok je SFRJ još bila čitava a da bar malo sluša rok misli da ima veze sa bombardovanjem.

pa dobro, ja sam rodjen sredinom 90 tih ...corbu sam poceo da slusam negde u osnovnoj ali nesto blize o toj pesmi sam saznao tek kad sam dobio net, a to je negde 2010, tako da je do tada kod mene vladala zabluda :D
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 188

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]