pozdrav drustvo , prosle nedelje sam proveo u italiji odnosno Milano, jezero Komo, i izlet do Lugana
da pocnem od kraja

, bio sam jedno popodne u Luganu i grad mmi nije ostavio neki utisak, kao i ceo taj italijanski kanton koji je u sastavu svajcarske , ljudi su dosta hladni , a da ne pricam prema strancima kako se odnose

, mada u jednu ruku i kapiram blizu je grad i granicni prelaz sa Italijom Kijaso, koji je bio meka za nase imigrante 90, a sada je za afrikance i ostale nacije iz siromasnih zemalja, jezero je prelepo lednicno u podnoziju alpa i jedino vredno vidjenja u ovom gradu, sto se tice cena paprene, od garderobe do hrane i tu opet jedan problem, prihvataju ljudi evro za sve sto kupite ali vam vracaju u svajcarcima(svajcarska nije clanica EU

) po njihovom obracuna , treba se cuvati dzeparosa i sipaca ima ih pun kufer
Komo je na mene ostavilo brutalan utisak na ovom putovanju , ne ne nisam video madonu ili skarlet johanson

ali je jezero i grad prelepo, prava vazdusna banja gde vam je dovoljan jedan dan da napunite baterije posle mrcvarenja u prevozu, cenu su dosta pristupaccne cak su od skupog milana dosta jeftini, ljudi su prijatniji , ima dosta turaka koji drze restorane , tako da je lako sa njima uci u neku pricu i dobiti ono sto trazite, zeleznicka stanica je odmah u centru grada tako da od milana do koma moze te vozom doci povratnom kartom za 9 evra, isto uz obilazak grada i jezera ne treba propustiti zicaru na alpima, gde po izlasku ima par restorana i kafica , uz kapucino moze te uzivati na balkonu i predivnim pogledom na panoramu koma , cena povratne karte 5 evra za zicaru
na kraju MIlano, nadam se da u Maju ponovo pisem sve ovo uz trofej EL
grad mode , ali grad dosade, posle 7 nista ne radi, neke prodavnice do 8 ili devet i to je to, uvece posle 12 subota na nedelju i petak na subotu grad duhova , normalno sem nas SRba

, ako vas usere u nekom delu grada mozda nreki turcin drzi otvoren fast fud i to je to , Stadion San Siro je

i ako izgled nije menjao od SP 1990 hram fudbala, jos slag na tortu bio sam i na utakmici Milan-Udinese, i navijaci su im dosta razmazeni svaka greska zvizduk prozivanje , imao sam mislje da smo mi grobari razmazeni ovi su 100 puta gori, stadion kao i dvorana mediolanum su na metro stanicama tako da se lako stize do njih.
grad je industrijski centar severne italije, tako da nema neke impozatne gradjevine za obilazak , sve se vrti oko trga DUomo , dosta je prljavo u gradu , zgrade u blokovima izvan a i u gradu vise podsecaju na istocnu evropu i gvozdenu zavesu
sve u svemu preporucujem

, uz opasku da je najbolje ici solo , bez nekih agencija
ako treba nesto jos da napisem slobodno pitajte