Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By BogdanB
To sam i ja zaboravio da napišem da su svuda zastave Katalonije.
Korisnikov avatar
By Jomer
pozdrav drustvo , prosle nedelje sam proveo u italiji odnosno Milano, jezero Komo, i izlet do Lugana
da pocnem od kraja :D , bio sam jedno popodne u Luganu i grad mmi nije ostavio neki utisak, kao i ceo taj italijanski kanton koji je u sastavu svajcarske , ljudi su dosta hladni , a da ne pricam prema strancima kako se odnose :mrgreen: , mada u jednu ruku i kapiram blizu je grad i granicni prelaz sa Italijom Kijaso, koji je bio meka za nase imigrante 90, a sada je za afrikance i ostale nacije iz siromasnih zemalja, jezero je prelepo lednicno u podnoziju alpa i jedino vredno vidjenja u ovom gradu, sto se tice cena paprene, od garderobe do hrane i tu opet jedan problem, prihvataju ljudi evro za sve sto kupite ali vam vracaju u svajcarcima(svajcarska nije clanica EU ;) ) po njihovom obracuna , treba se cuvati dzeparosa i sipaca ima ih pun kufer
Komo je na mene ostavilo brutalan utisak na ovom putovanju , ne ne nisam video madonu ili skarlet johanson :happy-smileyflower: :D ali je jezero i grad prelepo, prava vazdusna banja gde vam je dovoljan jedan dan da napunite baterije posle mrcvarenja u prevozu, cenu su dosta pristupaccne cak su od skupog milana dosta jeftini, ljudi su prijatniji , ima dosta turaka koji drze restorane , tako da je lako sa njima uci u neku pricu i dobiti ono sto trazite, zeleznicka stanica je odmah u centru grada tako da od milana do koma moze te vozom doci povratnom kartom za 9 evra, isto uz obilazak grada i jezera ne treba propustiti zicaru na alpima, gde po izlasku ima par restorana i kafica , uz kapucino moze te uzivati na balkonu i predivnim pogledom na panoramu koma , cena povratne karte 5 evra za zicaru
na kraju MIlano, nadam se da u Maju ponovo pisem sve ovo uz trofej EL :D
grad mode , ali grad dosade, posle 7 nista ne radi, neke prodavnice do 8 ili devet i to je to, uvece posle 12 subota na nedelju i petak na subotu grad duhova , normalno sem nas SRba :obscene-smokingjoint: , ako vas usere u nekom delu grada mozda nreki turcin drzi otvoren fast fud i to je to , Stadion San Siro je :clap: i ako izgled nije menjao od SP 1990 hram fudbala, jos slag na tortu bio sam i na utakmici Milan-Udinese, i navijaci su im dosta razmazeni svaka greska zvizduk prozivanje , imao sam mislje da smo mi grobari razmazeni ovi su 100 puta gori, stadion kao i dvorana mediolanum su na metro stanicama tako da se lako stize do njih.
grad je industrijski centar severne italije, tako da nema neke impozatne gradjevine za obilazak , sve se vrti oko trga DUomo , dosta je prljavo u gradu , zgrade u blokovima izvan a i u gradu vise podsecaju na istocnu evropu i gvozdenu zavesu
sve u svemu preporucujem :) , uz opasku da je najbolje ici solo , bez nekih agencija
ako treba nesto jos da napisem slobodno pitajte :D
Korisnikov avatar
By Jomer
nisam brate :D , Komo je brate brutalno , prvi put u zivotu vidim i osetio :D jezero koje mirise na slanu vodu uz alspki vazduh kao iz bajke , za odmor dusu dalo , brate iso sam autobusom preko agencije , u Milanu koristio voz i metro, vozom do 9 evra mozes do Koma,Monce, Bergama i svih ostalih predgradja milana, i velikih propusta je imala agencija dosta sam se razocarao na PP mogu da napisem koga zanima sta mi je zasmetalo,
nego si me upalio sa Madridom imam veliku zelju da ga posetim posle tvog pisanja , ne znam samo kako da rezalizujem to posto vidim da kod nas u ponudi retko gde ima Madrid
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Uh bas dugo nisam cuo da je neko isao bilo gde preko agencije. Ja se jednom opekao, pre 10 godina kad sam hteo da idem u Marsej da gledam Partizan i od tada nista necu da imam sa njima.

Sto se Madrida tice, tesko je iz Beograda doci, jer mora da se preseda i to su neke veze nikakve. Mozda jedino iz Temisvara da letis. A za smestaj imam ja nekoliko sajtova, ako ides sa drustvom, ispadne dosta jeftino kuntanje.
Korisnikov avatar
By airdarko
Prvi deo sezone sam igrao za tim sa istoka koji je bio blizu Tokija. E oko nove godine potpisem za Osaku i sada treba da se prebacim iz Tokija u Osaku. Kaze GM Osake uzmi ti sine Shinkansen kartu i dodji a mi cemo te docekati na Osaka stanici. Tako i bude. Dve karte molim vas....kaze zena ok to vam je ¥30.000( $300).

Voz od grada do grada u istoj drzavi(koja i nije toliko velika) da kosta $150 za jednu osobu u jednom pravcu:) a pritom je let Tokio-Osaka $50:) Ajde da vidimo u cemu je fora...ukrcamo se mi lepo i krenemo.

Sedista skoro kao u avionima. Uticnica i usb pored svakog sedista...wifi...ozbiljan voz:) Ima aplikacija da se skine za merenje brzine...uglavnom posle par minuta otvorim ja aplikaciju i pise lepo 289 km/h. Osecaj je kao da ide mozda 100. Glatka voznja bez ikakvih cimamja i pomeranja. Kao u avionu. Samo 3,4 puta staje na putu do Osake ali sve jedno stigosmo mi za 150 minuta. E to je ta japanska prica za pocetak:)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]