Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Valderama napisao:Ne bih voleo da se sutra nešto desi što bi na biću srpskog naroda ostavilo brazgotinu, ožiljak ili suštinusku podelu koja bi trajala decenijama.

Ne razumem zašto Vučić zateže situaciju do tačke pucanja, postaje sve arogantniji ignorišući činjenicu da su mi čak SPC i SANU okrenuli leđa. Ne vidim da je spreman bar malo da revidira način svoje vladavine, da omekša narodno (ne samo studentsko) nezadovoljstvo. Pohapsio je par pillićara po unutrašnjosti Srbije, a stranačku oligarhiju otuđenu od naroda ostavio neokrznutu. Toma MONA i Vesić šetkaju po slobodi. Zašto čovek tako bode oči revoltiranim ljudima? Ne razumem nikako.
Zato sto ne moze da olabavi nacin vladavine i da ostane na vlasti.

Po dubini, pogotovo u unutrasnjosti glavnu stranacku organizaciju mu vode lokalni krimosi.

Vlast mu se zasniva na kombinaciji potkupljivanja, straha i manipulativnog laganja.
To moze da ostvari samo potpunom kontrolom medija, potpunom kontrolom sistema sile i represije.

Kada bi pustio da institucije bilo gde rade svoj posao on bi se urusio odmah, jer toliko krsenja zakona u jednom danu svet nije video. Zato mora da suzbija svaku ideju o tome. Problem je sto je sad prvi put izrevoltirao jedinu grupu u zemlji sa kojom ne moze da izadje na kraj, a tp su studenti.

Studenti su nezgodan protivnik jer nisu zaposleni, nemaju decu ergo tesko ih je uceniti. Nisu glupi, pa ih je tesko izmanipulisati. Mladi su i jaki pa ih je tesko uplasiti. I ono sto su maestralno uradili nisu izbacili vodje kako bi se zastitili od potkupljivanja. Genijalno.

Ja kad se bavim opozicionim radom ja to radom posle 10 sati posla, gubeci vreme od porodice u ozbiljnoj mogucnosti da najebem na poslu itd. Kad sam bio student tih muka imao nisam. Tako da im je mnogo lakse.

Ono sto mene posebno fascinira je stepen organizacije koji su pokazali. To ni jedna opoziciona stranka, pokret, pa cak i ujedinjena koalicija nisu mogli ni da sanjaju. Klinci su genijalni, zaista. Pritom se jako dobro zezaju. Povlace odlicne poteze i objektivno svojim marsevima su izveli najuspesniju terensku kampanju u istoriji moderne Srbije. Probudili su empatiju, razbijaju strah i bude otpor.

Svaka cast, vratili su mi nadu u neku normalniju drzavu koju sam vec polako, ali sigurno gubio.
Korisnikov avatar
By milica
Valderama napisao: Pon Mar 17, 2025 11:21 pm Jesi posetila Sikstinsku kapelu možda? :P
Jesam, mada tome ima 20 godina...
Veličanstvena.

Ceo taj muzej je bio impresivan:
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92% ... 1%98%D0%B8
Očekivala sam remek dela Mikelanđela i Rafaela i Karavađa, ali su me oduvale egipatska i etrurska zbirka... jedna od retkih mumija sa kosom i Knjiga mrtvih i etrurski sarkofazi... S jedne strane osećaj koliko je bilo veliko Rimsko carstvo, a sa druge da je Egipćane kroz istoriju krao kako je ko stigao od raznoraznih osvajača koji su fingirali civilizovanost, a zapravo bili bedni lopovi i divljaci... Osećaj da danas svim tim artefaktima nije mesto u Evropi, i da bi bilo prirodno gledati ih u Egiptu...
Korisnikov avatar
By milica
Karaburac napisao: Uto Mar 18, 2025 10:49 pm
Studenti su nezgodan protivnik jer nisu zaposleni, nemaju decu ergo tesko ih je uceniti. Nisu glupi, pa ih je tesko izmanipulisati. Mladi su i jaki pa ih je tesko uplasiti. I ono sto su maestralno uradili nisu izbacili vodje kako bi se zastitili od potkupljivanja. Genijalno.

Ja kad se bavim opozicionim radom ja to radom posle 10 sati posla, gubeci vreme od porodice u ozbiljnoj mogucnosti da najebem na poslu itd. Kad sam bio student tih muka imao nisam. Tako da im je mnogo lakse.
Ovo je uvek bilo.
Ima Igor Marović dobru rečenicu kako sada ovim studentima pomažu profesori koji su naša generacija i koji su bili deo protesta 90-ih, slično kao što su nama pomagali profesori šestdesetosmaši...
Karaburac napisao: Uto Mar 18, 2025 10:49 pm Ono sto mene posebno fascinira je stepen organizacije koji su pokazali. To ni jedna opoziciona stranka, pokret, pa cak i ujedinjena koalicija nisu mogli ni da sanjaju. Klinci su genijalni, zaista. Pritom se jako dobro zezaju. Povlace odlicne poteze i objektivno svojim marsevima su izveli najuspesniju terensku kampanju u istoriji moderne Srbije. Probudili su empatiju, razbijaju strah i bude otpor.

Svaka cast, vratili su mi nadu u neku normalniju drzavu koju sam vec polako, ali sigurno gubio.
Mada će se teško pomeriti bez generalnog štrajka, i nije normalno da štrajkuju samo prosvetari već 4 meseca, kao i inače bedna grupa čije su plate pale ispod proseka (što je posebna tragedija obzirom da su visokobrazovan sistem).

A studenti su genijalni:
Korisnikov avatar
By Valderama
Milice tako je i u "Luvru" i u najprestižnijim londonskim muzejima. Stalne postavke su prožete bezočnom krađom i uzurpacijom tuđeg kulturno-istorijskog blaga.
Mada, ukazivanje na tu činjenicu je u neku ruku donkihotovski vapaj.

Karaburac dao si dobro i sveobuhvatno objašnjenje.
Korisnikov avatar
By Valderama
Slika

Kapitalno izdanje, luksuzno opremljena monografija posvećena grupi Beogradski sindikat pod nazivom Za sve naše ljude.

Knjiga je štampana na najkvalitetnijem papiru, sa tvrdim koricama, upakovana u luksuznu crnu kutiju, zaštićenu celofanskom folijom. Monografija je štampana na 216 strana, u formatu 260 x 260 mm, sa preko 200 fotografija, velikim intervjuom sa članovima grupe i 15 fenomenoloških tekstova najpoznatijih autora koji već godinama kreiraju domaće javno mnjenje.

Veliki broj QR kodova uvodi čitaoca, putem mobilnog telefona, u fantastični video vremeplov najznačajnijih nastupa, koncerata i televizijskih intervjua Beogradskog sindikata u poslednjih dvadeset pet godina.
  • 1
  • 3804
  • 3805
  • 3806
  • 3807
  • 3808
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]