Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By The Answer
#260311
Naravno da nije branila Pavelića kao što naslov kaže, klasičan spin.

Jutjub je jedno veliko zlo, trenutno najkritičnije teme 5g, migranti, teorije zavere oko korone uz naravno uvek prisutno srpstvo, istoriju i Kosovo.
Korisnikov avatar
By The Answer
#260313
Ako tebi to znači da brani Pavelića meni ne znači.

Što se mene tiče nikakav problem da dobije, što se ubistva Pavelića tiče mislim da je moralo mnogo ranije da se desi, a što se naslova klipa tiče mislim da nema veze s vezom.
Korisnikov avatar
By BogdanB
#260322
Jel bio neko u visegradu? Koliko sam pročitao, moze se platiti i dinarima?

Hteo bih da kupim cevape

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
By Pavac
#260324
Valderama napisao: Sub Avg 01, 2020 3:29 pm Rešenje treba odlagati, otezati i prolongirati do umu neshvatljivih razmera, a ujedno i istovremeno najmoćnije zemlje sveta držati u uverenju da i mi, kao i oni, želimo što pre skloniti tu opasnu "zaostalu bombu" iz temelja balkanske geopolitičke građevine nakardno sazidane od strane Amera i njihovih saveznika.

U toj geopolitičkoj zgradi Šiptari su dobili pet spratova a mi pet sobičaka, da se figurativno izrazim.

Međutim, ukoliko bismo mi sada glasno i jasno obnarodovali i obelodanili da nas "dogovor do kraja godine" ne zanima, zapadne sile bi nas zdrobile i na ekonomskom i na političkom planu. Sigurno bi došlo do izolacije Srbije.

Dakle, treba postavljati nemoguće uslove za dogovor i tako perfidno otezati proces do nekih srećnijih vremena. Mnogo zavisi i od toga da li će na sledećim izborima pobediti Tramp ili albanski džukac Džozef Bajden (uz Džozefa Diogardija i Eliota Engela najmoćniji šiptarski lobista u SAD).

Pa koja država bi se olako odrekla 15% svoje teritorije? Ko bi od nas, primera radi, prekosutra bolje živeo ukoliko bi neko sutra priznao Kosovo? Ili, šta bi mi kao kolektiv, kao nacija, dobili saglasnošću da nam se oduzme tolika teritorija nekim na brzinu sklepanim "pravno obavezujućim sporazumom"? Nije problem samo u teritoriji - radi se o nacionalnom dostojanstvu, našem istorijskom i kulturnom identitetu.

Mora se voditi računa i o Republici Srpskoj jer američka administracija po svaku cenu želi unitarizaciju BiH.

Sve do bombardovanja nije bilo organizovanog proterivanja Albanaca sa Kosova, tek nakon NATO agresije država je krenula u žestoko "čišćenje terena", te je tako oko 800 000 Albanaca "izručeno" Makedoniji. Ipak, mi smo jedina zemlja koja je bombardovana i teritorijalno osakaćena zbog izvesnih prekoračenja u legitimnoj borbi protiv ogoljenog terorističkog separatizma.

Pa zašto nije na primer Hrvatska sravnjena sa zemljom zbog etapnog proterivanja 500 000 Srba u periodu 1991-1995, a sve pod plaštom odupiranja velikosrpskoj agresiji i očuvanja teritorijalnog integriteta hrvatske države?
Sta podrazumevas pod otezanjem do umu neshvatljivih razmera? Kosovo se ne moze ostaviti za 2300. godinu, kao ni za 2100. godinu, kao ni za 2050. godinu ... Odugovlačimo već 12 godina, nesto mi se cini da svetu ne odgovara da kupujemo sebi vreme.. pogotovo ne jos nekih novih 12 godina..

U kom smislu izolacije Srbije? Sankcije? Kakva nevolja moze da zadesi Srbiju u tom slucaju, pored ovog zla od virusa..

Američka administracija po svaku cenu želi unitarizaciju BiH. Ovo je tacno, ali i svaki pokusaj unistenja Republike Srpske, garantovano, vodi u rat.

Nece nama biti bolje ako nam uzmu Kosovo, kao sto si i rekao,radi se o dostojanstvu... zamena Kosova za Republiku Srpsku je dobra ideja, ali to je kraj dostojanstvu. Postali bi u celom svetu narod za sprdnju koji se olako odrekao dela SVOJE teritorije.. Bice vremena i za republiku Srpsku i za Crnu Goru.. ima dana
Korisnikov avatar
By Valderama
#260325
1) U istorijskom smislu 100 ili 150 godina predstavlja beznačajnu vremensku stavku. Uzmi na primer Sarajevski atentat...mi na taj događaj neretko gledamo kao na nešto što se dogodilo pre 1000 godina, a jedan od neposrednih aktera Sarajevskog atentata (Vaso Čubrilović) je čitavih 5 godina bio moj savremenik (ja rođen '85, on umro '90).

Protok "istorijskog vremena" je katkad neuhvatljiv za bilo kakvo racionalno poimanje.

2) Izloacija ili nove sankcije bi dovele do kolapsa čitavog društva (opšte siromašenje, strahovita kriminalizacija, odsustvo perspektive, sadašnje egzistencijano beznađe pomnoženo sa 100) i toliko jakih socijalnih nemira da ova država to ne bi preživela.
Poslednja izmena od Valderama u Ned Avg 02, 2020 2:01 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Zex88
#260326
Znate da sam ja veliki fan tvrdjava,pa donosim jednu lepu vest, Uzicka tvrdjava je spremna za radove..

Korisnikov avatar
By rudonja
#260329
Ljudi, prelezah koronu, sa sve bolnicom i upalom pluca, full paket :)
  • 1
  • 3521
  • 3522
  • 3523
  • 3524
  • 3525
NBA

Jokić oplodio. Iako je smršao, čini se da s[…]

KK Crvena zvezda 2020/2021

Kažu da je budžet 5 miliona, ne znam kako se to uk[…]

Svaštara

Sta bi ti radio? Posto si ti strasno kontradik[…]