Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By malinaro
#225978
Српски трио позван на камп „Кошарка без граница“ у оквиру НБА Ол стар викенда

Филип Петрушев , Марко Пецарски и Далибор Илић

Чланови млађих репрезентативних селекција Србије Филип Петрушев (Гонзага), Марко Пецарски (Партизан НИС) и Далибор Илић (Игокеа) позвани су да од 16. до 18 фебруара 2018. у Лос Анђелесу учествују на заједничком ФИБА и НБА кампу „Кошарка без граница“, који се ове године одржава као део НБА Ол стар викенда.

Наши играчи ће бити међу 65 учесника из 36 земаља света који су талентом заслужили позив на „Кошарку без граница“, где ће учити од НБА звезда попут Ала Хорфорда (Бостон), Горана Драгића (Мајами), Домантаса Сабониса (Индијана), Тимофеја Мозгова (Бруклин) и Сема Декера (ЛА Клиперс)
Korisnikov avatar
By milanezija
#226224
Pisalo je i za Nelsona da je Srbin :D

Koliko se secam price, morao je da potpise da ce igrati za nas da bi dobio dozvolu za odlazak u Real?
By ikaluka
#226340
U pitanju je zenska kosarka mladje kategorije,talentovana Sara Savic 2003 godište clanica bijeljinske Buducnosti izgleda /ne provereno/ da je odbila CZ i Srbiju i odlucila da zaigra za BiH.

NIKOLA RADOVANOVIC takodje clan Buducnosti iz Bjeljine pozvan je od strane BiH/kadeti/ pa me interesuje da li se pojavio na okupljanju danas u Tuzli.
#226477
Čitam postove i komentare na forumu od prvog dana i bilo je samo par istih za klince mlađih kategorija iz Vojvodine, pa nisam ni nalazio za shodno da iste komentarišem. Ali pošto Novosađanin u zadnje vreme piše često i krajnje subjektivno reših da podelim moje mišljenje za sve koje ova tema zanima, za igrače mlađih kategorija od 2001 (izlazno kadetsko) do 2004 (ulazno pionirsko). Pošto za svako od godišta ima par klinaca sledeće postove ću podeliti po godištima , da ne smaram sa predugačkim komentarima. Inače, svu ovu decu sa ličnom gledao i nijedan od komentara se ne zasniva na nekom interesu, ni rekla-kazala tračevima.
2001 : Redosled nije bitan
Luka Kojić (KK Spartak, 199 cm, bez patika) bio na širem spisku kadetske reprezentacije pre 2 godine, ali ono što sam video zadnje vreme opasno liči na stagnaciju. Spartak 2001. gradi pozicije njemu za šut i igra na njeg , ali sve je previše mlako. Šutira i za 3 , doduše ređe, u pristojnim procentima. Da kreira nešto za sebe iz driblinga, teško - visok dribling i fali eksplozivnost na prvom koraku, za agresivnijim čuvarom borba u kontroli lopte.
Dušan Stojačić (KK Sport world, 202cm bez patika) igra Triglav KLS, pa se sva statistika može lako ispratiti. Ozbiljnije počeo da trenira tek pre 2,5 godine po dolasku u SPW i od tada narastao 12-13 cm, do sadašnje visine. Koliko će još eventualno rasti, teško bez ozbiljne stručne procene. Pristojna igra leđima, sasvim korektan šut sa poludistance , dobar osećaj za skok ( dugačke ruke). Sa ozbiljnom košarkom počeo tek u SPW, pa Ima dosta početničkih grešaka. Ukoilko još malo poraste , može se pričati o nekoj ozbiljnijoj košarci u suprotnom vrhunac 1 liga Srbije, jer sa ovom visinom nema fizikalije za 3 ni visinu za 4.
Sva ostala deca 2001. iz Novom Sada koje je Novosađanin pominjao ( a neke i ozbiljno hvalio) mogu u najboljem slučaju da se zadovolje igranjem u 1 Srpskoj ligi, a Španiji, Italiju i Grčku mogu da vide samo turistički.
Lazar Šćekić (bez kluba trenutno, trenira sa KK Vojvodina, 211 cm) Na žalost, ali očekivano, vraćen iz Ulm-a, u kojem je bio predhodnih par meseci. Nemci nisu želeli da mu produže boravak, pa je morao da se vrati u NS. Godinama na širim spiskovima KSS, mada nikad u takmičarskom sastavu. Zbog visine i rasta, treba da prođe još par godina vrednog treninga za bilo kakvu procenu bavljenja košarkom.
  • 1
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 327
KK Crvena Zvezda 2019/2020

Mario Nakic presao u Ostende na 2 sezone. Ocajan p[…]

Svaštara

Pojavila se informacija(sad ne znam koliko je tačn[…]

NCAA & High School

Otkazan Madness Grešiš, pravi mad[…]

KK Partizan 2019/2020

Obzirom na širinu vanjske linije, pomislio […]