Stare teme
Korisnikov avatar
By GetBuckets
Editova sam.Evo tima by Jomer :-D
Campara
Babovič
Jošilo
Kutlešič
Todorovič
Kuzeta
Tomaševič
Rakičevič
Radenkovič
Maleševič
Kocovič
Jankovič
Tréner: R. Dokič.
Poslednja izmena od GetBuckets u Sub Sep 06, 2014 1:41 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Jomer
Salvatore Guliano napisao:Jel moze neko da napise sadasnji roster ekipe? Znam da su imali korektan tim u Kls prosle godine.

Srecno !
METALAC VALJEVO – BK INTER INCHEBA BRATISLAVA 78:58

(26:13, 18:12, 17:22, 17:11)

Inter sa v piatok predstavil vo svojom prvom stretnutí na medzinárodnom turnaji v Oradei. Po dlhej ceste sa na jeho hre trocha prejavila únava a tiež absencia viacerých hráčov. Aj preto so srbským Valjevom prehral po pomerne jednoznačnom priebehu 58:78. V sobotu nastúpia žlto-čierni proti maďarskému Székesfehérváru a v nedeľu si zmerajú sily s domácim tímom.

VALJEVO: Campara 13, Babovič 13, Jošilo 9, Kutlešič 6, Todorovič 5 (Kuzeta 14, Tomaševič 6, Rakičevič 5, Radenkovič 4, Maleševič 3, Kocovič 0, Jankovič 0). Tréner: R. Dokič.

INTER: Miloševič 16, Starosta 16, Kuffa 10, Bílik 8, Babič 1 (Baldovski 5, Kosa 2, Otčenáš 0, Bayer 0). Tréner: F. Rón.

TH: 26/20 – 20/16.

FAULY: 20 – 23.

5 FAULOV: Kuffa.
TROJKY: 21/8 – 26/5.
Korisnikov avatar
By Antoine
@GetBuckets, edituj ovaj post molim te, totalno je nepregledan. A i čini mi se da je ovo prošlosezonski tim.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Metalac je sklopio dogovor i sa Slobodanom Dundjerskim, tako da sada po pozicijama njihov sastav izgleda ovako:

1) Dundjerski, Kocovic
1-2) Babovic
2) Kutlesic, Kuzeta, Tomasevic
3) Malesevic, Josilo
3-4) Rakicevic
4) Todorovic
4-5) Radenkovic, Jevtovic
5) Campara

To je za sada 13 igraca i ukoliko jos neko bude doveden, znaci da ce neki od klinaca verovatno biti ispaljen ove sezone.

Sto se igraca tice:

Dundjerski vam je verovatno dobro poznat, igrao je za OKK Beograd, Vojvodinu i FMP. Stilom igre, pa i fizickim izgledom se trudi da kopira Teodosica, ne bas uspesno. Ipak, jedan je od boljih plejeva u KLS, a i u najboljim je igrackim godinama. Solidno vrti pik, ume i da pogodi. Generalno gledano tehnicki solidan kosarkas. Najveca mana mu je sto je mekan i sto ume da se pogubi ukoliko ga protivnicki plej pritisne visoko, videcemo kako ce se snaci na Jadranu. Solidno pojacanje.

Nikola Kocovic je bio jedan od najboljih plejmejkera jedinstvene juniorske lige Srbije igrajuci za Mladost iz Cacka, takodje po mom skromnom misljenju jedan je od perspektivnijih plejmejkera u 96' godistu uz Stefana Simica iz Mega Vizure. Mislim da je daleko perspektivniji od Ilije Djokovica iz Jagodine koji je dobio prednost u odnosu na njega u U18 reprezentaciji. Kocovic je odlican dribler, sjajna kontrola lopte, ima dobar pregled igre, nije ogranicen visinom. Sut mu je jos uvek nekonstantan, ali daleko od toga da je los suter, uostalom da li je iko iz Cacka los suter? Ume solidno da probije i baci flouter kad udje u reket. Najveca mana u ovom trenutku uz nedostatak iskustva mu je to sto mi ne deluje preterano atleticno, morao bi da poradi na tome.

Boza Babovic (95') je junior Partizana i MVP juniorske lige Srbije. Izvorna pozicija mu je bek suter, medjutim kada su Partizan napustili Jugovic i Pusica preuzeo je ulogu pleja u sampionskoj juniorskoj ekipi Partizana i time dobio i neke nove kvalitete u svojoj igri, mada je po meni i dalje u pitanju bek suter. Odlikuje ga zaista odlican sut, kad ga krene moze da zatrpa protivnika bez problema, medjutim ume da uleti i u svoje crne minute pa da gubi lopte u gomilama. Videcemo kako ce se snaci u seniorskoj konkurenciji, ali definitivno nije tehnicki limitiran i moze da se radi sa njim.

Ognjen Kuzeta je sad vec starosedelac, pre Metalca je igrao za Vojvodinu u slavnim danima Vojvodine (ekipa koja je ABA izgubila iza zatvorenih vrata). U ovoj ekipi Metalca moze se reci da je Kuzeta neka vrsta odbranbenog specijalca. Licno nisam odusevljen njegovim igrackim kvalitetima, ali je ocigledno da ga Vlada Djokic postuje, a i Sinisa Matic je voleo da ga ima na parketu.

Tomasevic je novi kapiten ove ekipe i ukoliko se ne varam rodjeni je Valjevac. Nazalost prosle sezone nisam pratio Metalac toliko kao one prethodne, ali sam upamtio da ima solidan sut i da moze da ga krene. Takodje mi je ostao u secanju kao neko ko se ne uplasi snaznijih protivnika, a takav bi kapiten valjda i trebao da bude.

Kutlesic je igrac koji je prve seniorske minute u kosarci dobio upravo zahvaljujuci Vladi Djokicu koji mu je pruzio poverenje jos pre dve sezone (decko je inace 94') tako da je od ovih mladjih pojacanja Dusan ubedljivo najiskusniji trenutno te je valjda najlogicnije da se od njega dosta i ocekuje. U svojoj poslednjoj sezoni kao junior Slobode bio je jedan od najboljih igraca juniorske lige i punio sve kolone. Veoma je zahvalan igrac, borben u odbrani, ide redovno na skok, ima solidnu kontrolu lopte i fizikalije koje pokusava da iskoristi kako bi otisao na ulaz do kraja. Sut sa distance mu je jos uvek problem, ali daleko od toga da ne moze da pogodi. Secam se na primer jedne utakmice gde je spakovao 5 trojki, ipak ne bi to trebalo cesto ocekivati od njega. Nezahvalno je praviti takva poredjenja sa deckom na koga prava polazu SAS, ali da ga nazovemo Dangubicem za siromasne po stilu igre.

Malesevic je postao poznat siroj kosarkaskoj javnosti nakon probe u Partizanu koju nije prosao. U pitanju je americki djak o kojem se na ovom forumu moglo ponesto procitati i pre nego sto je Partizan postao opcija uopste. Hvala Toine! Napadacki prilicno potentno krilo, moze da pogadja trojke, moze da pogadja floutere. Prosle sezone zapoceo je godinu u Slobodi iz Uzica, imao par odlicnih partija, pa je otisao u Poljsku, a sezonu zavrsio u superligi BiH. Fizicki nije bas sjajan, dosta je tanak, ali kosarkasko znanje mu se tesko moze osporiti.

Josilo je prosao mladje selekcije Partizana (92') i nakon toga se vukao po timovima ''sumnjivog'' kvaliteta sve do poslednjeg angazmana u Igokei. U pitanju je krilni igrac odlicnog suta za tri poena koji ga krasi od juniorskih dana. Iskreno, nisam imao prilike toliko da ga gledam otkad je otisao iz Partizana, tako da ne bih smeo nista vise od ovoga da napisem. Ono sto je sigurno, niko Josila nece smeti da ostavi samog na trojci.

Rakicevic (95') je uz Kocovica bio ponajbolji igrac cacanske Mladosti u jedinstvenoj juniorskoj ligi Srbije i prvoj B muskoj ligi Srbije. U pitanju je krilni igrac dobrog suta i solidnih fizikalija. Veliki potencijal, rekao bih da je nezasluzeno izostavljen sa spiska U20 selekcije koja je igrala na Kritu. Rekao bih da mu buducnost seniorske kosarke lezi na poziciji 3, ali je u juniorima po potrebi igrao i 4, pa sam zato napisao da je nesto izmedju. Veoma zanimljiv igrac za obradu.

Todorovic (91') je prvi put skrenuo paznju na sebe u dresu Borca iz Cacka pre dve sezone, kada je imao odlicnu sezonu (40% suta za tri za krilnog centra je odlicno zar ne?) i u toj neortodosknoj ekipi Borca bio vazan sraf (Borac je te sezone bukvalno igrao sa 5 igraca koji su imali oko 35 minuta i jednim sa oko 20min u proseku na terenu). Nakon toga bio je i MVP razvojne lige i u svojevrsnoj trampi igraca zavrsio je u Konstantinu iz Nisa gde je ponovo imao veoma dobru sezonu cime j zasluzio i poziv u B reprezentaciju Srbije gde je igrao sasvim dobro. Todorovic ima korektnu visinu i solidne atletske sposobnosti za poziciju 4. Odlikuju ga odlican sut (opet taj Cacak) i sasvim pristojna tehnika. Siroj kosarkaskoj javnosti opet slicno Malesevicu postao poznat usled neuspele probe u Partizanu prosle sezone. Najveca mana mu je sto je mrsav, te moze imati problema sa snaznijim cetvorkama i treba videti kako ce se tu snaci. Igrac slicnih vrlina i mana kao Bane Djekic dok je bio u Partizanu (nije bas najsrecnije poredjenje, ali to je od prilike to).

Jevtovic se prosle sezone nije bas naigrao u Radnickom, a i kad je igrao nije ostavio Bog zna kakav utisak na terenu. Krivica za to je delom i u tome sto je u retkim trenucima kada bi u igru usao igrao na poziciji 5, koja mu ne lezi. Jevtovic na poziciji 4 i Jevtovic na poziciji 5 su nebo i zemlja. Jevtovic je igrac slican Bircevicu, mozda malo losijeg suta, ali sa vise zelje da se pegla pod kosem. Ima dobar osecaj za blokadu, dobru visinu i pristojne atletske sposobnosti. Zna da igra kosarku. Bio je jedan od najzasluznijih igraca za najbolju sezonu Slobode iz Uzica u novijoj istoriji upravo kad im je trener bio Vlada Djokic koji je sadasnji trener Metalca. Vlada zna da izvuce maksimum iz Jevtovica i ocekujem da on bude jedan od oslonaca igre Valjevaca.

Miroslav Radenkovic je stara kuka, iskusan, snazan i igrac koji zna da igra. Rekao bih neka vrsta Milojevica za siromasne, gde svojim niskim tezistem i dobrim pozicioniranjem ume da napravi dosta toga u skoku i igri na niskom postu iako ga visina ne odlikuje previse. Prosle sezone je igrao u Smederevu, pa je na kratko otisao u Slovacku (uz Rumuniju nova Sveta Gora srpskih kosarkasa), a sezonu je zavrsio u FMP-u sa kojima je odigrao superligu. Cvrstina u reketu i beskompromisnost je nesto sto treba od njega ocekivati i mislim da ce Campara puno moci da nauci od njega.

Campara (93') je deo sampionske generacije KK Novi Sad koja je osvojila prvu jedinstvenu juniorsku ligu Srbije sa Sinisom Maticem na celu. Nazalost iz te generacije niko nije napravio karijeru vrednu spomena (braca Petkovici, Bozo Djumic itd), a MVP tadasnjeg prvenstva je na primer bio Bogdan Bogdanovic igrajuci za Zitko. Campara igra na poziciji centra, ali ne odlikuje ga neka respektabilna visina. Iskreno kad god sam ga gledao nikad nije ostavio ne znam kakav utisak na mene, mozda Djokic vidi nesto sto je meni promaklo. Igranje uz Radenkovica mu sigurno daje mogucnost da napreduje.

Eto, to bi bilo to sto se tice trenutno sastava Valjevaca. Spominje se da bi mogli dovesti jos jednog igraca pod kosem kako bi dobili na cvrstini i to bi manje vise bilo to. Deluje mi da je Djokic gledao da okupi igrace koji umeju da igraju kosarku i koji su napadacki potentni. Dosta je ovde igraca koji mogu da polude i spakuju 20 poena bilo sada bilo u nekoj bliskoj buducnosti. Videcemo samo kako ce izgledati u odbrani i skoku i koliko ce se brzo adaptirati na fizicki zahtevniju igru na Jadranu, kao i kako ce se snaci pri snaznijim odbranama. Ova ekipa ima puno prostora za napredovanje i nadam se da par slabijih rezultata na startu takmicenja nece dovesti do toga da se menja koncept ekipe. Ukoliko istrpe ove klince oni im puno mogu vratiti.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 34

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]